REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 27 Απριλίου 2009

«Έγκλημα» αμερικανική επιδρομή στο Ιράκ, λέει η Βαγδάτη

«Έγκλημα» αμερικανική επιδρομή στο Ιράκ, λέει η Βαγδάτη


Το Ιράκ χαρακτήρισε ως «έγκλημα» αμερικανική επιδρομή που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα. Ιρακινός αξιωματούχος δήλωσε ότι πρόκειται για παραβίαση της συμφωνίας ασφαλείας και ζήτησε να παραδώσουν οι αμερικανικές δυνάμεις τους υπεύθυνους στην ιρακινή δικαιοσύνη.
Τα ξημερώματα της Κυριακής οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν επιδρομή σε σπίτι στην πόλη Κουτ, 150 χιλιόμετρα νοτίως της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα και να πραγματοποιηθούν συλλήψεις.Οι αμερικανικές δυνάμεις δήλωσαν ότι είχαν ως στόχο «ειδική ομάδα» μαχητών, ωστόσο η επιδρομή προκάλεσε την αντίδραση του Ιράκ.
Εκατοντάδες Ιρακινοί κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης Κουτ, διαμαρτυρόμενοι κατά των αμερικανικών δυνάμεων. Την επίθεση καταδίκασε ο κυβερνήτης της επαρχίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ασφαλείας της Βαγδάτης, ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι Αλ-Μαλίκι ζητά «να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι και να παραδώσουν (οι δυνάμεις) στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους για αυτό το έγκλημα».
ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube