Γενικά θέματα 13 Απριλίου 2009

Οι δολοπλοκίες ΡΤΚ – Ντενκτάς

Οι δολοπλοκίες ΡΤΚ – Ντενκτάς

του Σενέρ Λεβέντ
Χθες ήμασταν στο δικαστήριο και πάλι. Για την υπόθεση του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Έχουμε, λέει, σπιλώσει το όνομα του Γιασάρ Μπιουγιούκανιτ. Επιχειρήσαμε, λέει, να διασαλεύσουμε τις σχέσεις Τουρκίας-ΤΔΒΚ κλπ. Αυτές είναι οι εναντίον μας κατηγορίες. Εδώ και πολύ καιρό πηγαινοερχόμαστε στο δικαστήριο. Έχει πολλή δουλειά το δικαστήριο. Για το λόγο αυτό οι ακροαματικές μας διαδικασίες αναβάλλονται, ως επί το πλείστον. Χθες για πρώτη φορά ζητήσαμε και εμείς αναβολή. Και οι δικές μας δουλειές είναι πάρα πολλές αυτό το διάστημα. Ως γνωστόν, κατήλθαμε υποψήφιοι στις εκλογές και βάλαμε τα δυο μας πόδια σε ένα παπούτσι. Ο δικαστής δεν απέρριψε το αίτημά μας. “Είστε υποψήφιοι, έτσι δεν είναι”, ρώτησε. “Ναι, είμαστε”, είπαμε. “Αν εκλεγείτε τι θα γίνει”, ρώτησε κάνοντας χιούμορ. Κατάλαβα τι ήθελε να πει. Του απάντησα το εξής: “Αν εκλεγούμε και μπούμε στη βουλή, θα υποβάλω αίτημα για άρση της ασυλίας μας για να συνεχίσουμε τη δίκη αυτή. Σας το υπόσχομαι”. Δεν είπε τίποτα. Χαμογέλασε.
Χθες μου τηλεφώνησαν από έναν ραδιοφωνικό σταθμό της Κωνσταντινούπολης. Συνδέθηκα ζωντανά στο πρόγραμμα. Με ρώτησαν για την Εργκένεκον. Δηλαδή, τη θύελλα που ξέσπασε πρόσφατα στην Κύπρο σε σχέση με το θέμα. Η θύελλα αυτή προκλήθηκε από το ΡΤΚ. Ως γνωστόν πάει για κουτρουβάλα στις εκλογές και πιάστηκε από αυτό ως τελευταία λύση για να παραγκωνίσει τον Έρογλου. Όπως εκείνος που πνίγεται στη θάλασσα και πιάνεται ακόμη και από ένα φίδι για να σωθεί. Σκεφτείτε τι είδους παραφροσύνη είναι αυτή. Αθωώνει τον Ραούφ Ντενκτάς. Και ανακηρύσσει τον Έρογλου μέλος της Εργκένεκον! Ο Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ εξηγεί από τηλεοράσεως το πώς η Εργκένεκον έβαλε στόχο τον Ντενκτάς και τι έκανε για να τον ανατρέψει. Νά που φτάσαμε και τέτοιες μέρες. Οι εγκάθετοι του ΡΤΚ στα ΜΜΕ άφησαν τον Ντενκτάς και τα έβαλαν όλοι με τον Έρογλου. Η Εργκένεκον, λέει, παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του Ντενκτάς. Έκλεψε έγγραφα από το αυτοκίνητο του Ντενκτάς. Θέλησε να ανατρέψει τον Ντενκτάς στις εκλογές του 2000 και να βάλει τον Έρογλου στη θέση του. Και άλλα πολλά. Να πω την αλήθεια, όλα θα μπορούσα να τα σκεφτώ, αλλά όχι αυτό. Και ο Ντενκτάς, λένε, ταλαιπωρήθηκε από την Εργκένεκον! Σε ποιον τα πουλούν αυτά; Σε εμάς; Ή μήπως τα λένε για να γελάσει ακόμη και το παρδαλό κατσίκι; Άρα ο Ντενκτάς δεινοπάθησε από την Εργκένεκον, ε; Άρα ταλαιπωρήθηκε από την Εργκένεκον ο Ντενκτάς, ο οποίος ακόμη αποκαλεί “κατάσκοπους του Γιωρκάτζη” τους δύο Τούρκους δικηγόρους που δολοφόνησε η ΤΜΤ, γύριζε ανάμεσα στους δολοφόνους στη Δερύνεια κρατώντας στο χέρι τη φωτογραφική του μηχανή την ώρα που λίντσαραν τον Ισαάκ, λέει ότι οι Ελληνοκύπριοι σκότωσαν τον Κουτλού Ανταλί και όταν συλληφθήκαμε με δολοπλοκία τού στρατηγού ισχυρίστηκε ότι είδε τα αποδεικτικά στοιχεία για εμάς. Είναι ο Ντενκτάς που ήταν όμηρος όλων των Τούρκων πρέσβεων και στρατηγών που πηγαινοέρχονταν στο νησί. Αθωώθηκε και καθάρισε με το σαπούνι του ΡΤΚ.
Ξέρετε τι αφρούς έβγαζε από το στόμα ο αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών από την Τουρκία που μας ανέκρινε όταν φυλακιστήκαμε καθώς σιγομουρμούριζε το όνομα του Έρογλου; Αν έβρισκε μπροστά του τον Έρογλου θα τον έπνιγε μέσα σε μια κουταλιά νερό. Τον αποκαλούσε συνεχώς “γιο της πόρνης”. Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε. Έβαλαν βόμβα στην κατοικία του. Δεν άφησαν τίποτα που να μην του κάνουν όταν πέρασε στον δεύτερο γύρο των εκλογών το 2000 μαζί με τον Ντενκτάς. Έβαλαν να τον παρακολουθούν 42 πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών. Με πιέσεις και απειλές τον ανάγκασαν να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Ο Έρογλου δεν τα λέει αυτά για να μην έρθει αντιμέτωπος με την Άγκυρα. Κι όμως, έπρεπε να μιλήσει εδώ και πολύ καιρό. Όσο σωπαίνει έτσι θα του συμβούν πολλά ακόμα.
Εργκένεκον σημαίνει βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες. Δεν είναι ζήτημα υπηκοότητας ή άλλο παρόμοιο. Αλλά το ΡΤΚ που έπεσε θύμα της πλεονεξίας του το ανήγαγε σε ζήτημα. Για χάρη μιας καταραμένης καρέκλας αθωώνει τον Ντενκτάς που έφερε την Κύπρο και τους Κύπριους σε αυτά τα χάλια. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του συνεταιρισμού ΡΤΚ-Ντενκτάς. Βάλτε και εσείς μια σημείωση στην ιστορία.
ΠΟΛΙΤΗΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube