Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 4 Απριλίου 2009

Οι Δανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι και μη συνένοχοι της Τουρκίας, πέφτουν στο λάκο που οι ίδιοι έσκαβαν τόσα χρόνια

Οι Δανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι και μη συνένοχοι της Τουρκίας, πέφτουν στο λάκο που οι ίδιοι έσκαβαν τόσα χρόνια


Η Δανία και οι άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, έδωσαν άλλοθι επί μισόν αιώνα στην Τουρκία, ως αντάλλαγμα της συνεργασίας της Τουρκίας στον αγώνα της Δύσης εναντίον του κομμουνισμού. Δηλαδή, στηρίξτε μας για να αντιμετωπίσουμε τον κομμουνισμό και μεις θα σας δώσουμε συγχωροχάρτι για τις γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των Γεζιντί και θα κάνουμε τα στραβά μάτια στην εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου, στην εθνοκάθαρση των Κούρδων.
Τώρα, η Τουρκία που θεωρεί ότι είναι δυνατή λόγω της στήριξης των ΗΠΑ, έφθασε στο σημείο να ασκεί βέτο στην εκλογή του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.
Ο Ταγίπ Ερντογάν απαίτησε από το ΝΑΤΟ να βρει έναν άλλον υποψήφιο από το Δανό ομόλογό του Άντερς Φογκ Ράσμουσεν για τη θέση του γενικού γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, επειδή η Δανία έκανε το αμάρτημα να δώσει στους Κούρδους το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης.
Είπε συγκκεριμένα:
«Γιατί θα πρέπει να μείνουμε σε ένα μόνο όνομα; Δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος; Ευχόμαστε να βρεθεί μία άλλη προσωπικότητα με την οποία το ζήτημα να διευθετηθεί. Ο Ράσμουσεν δεν είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να φέρει εις πέρας την αποστολή του ΝΑΤΟ, που είναι η διατήρηση της ειρήνης και ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας.»,
Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού και έπειτα από τις αντιρρήσεις που προέβαλε η Τουρκία, εξαιτίας της εικόνας που έχουν σχηματίσει οι Μουσουλμάνοι για τον κυριότερο υποψήφιο, τον πρωθυπουργό της Δανίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία για το νέο ηγέτη του διεθνούς οργανισμού.
«Η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο», δήλωσε διπλωμάτης κατά την πρώτη ημέρα της διήμερους συνόδου κορυφής.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube