Weather Icon
Γενικά θέματα 27 Απριλίου 2009

«Μεγάλο προνόμιο να επισκέπτομαι το νέο Μουσείο Ακρόπολης»

Κατά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «ο πολιτισμός είναι το βιοκαύσιμό μας», όπως έλεγε στον Ελληνα υπουργό Πολιτισμού.
Ενθουσιασμένος δήλωσε για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά, επισκέφτηκε το μουσείο.
«Αποτελεί μεγάλο προνόμιο να επισκέπτομαι αυτό το σπουδαίο μουσείο πριν από τα επίσημα εγκαίνιά του», δήλωσε μετά την ξενάγησή του.
«Πιστεύω ότι οι Ελληνες πρέπει να είναι υπερήφανοι για αυτό το σπουδαίο μουσείο. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά του κόσμου για την κληρονομιά, την κληρονομιά των Ευρωπαίων, αλλά και τον παγκόσμιο πολιτισμό. Εμείς στην Επιτροπή είμαστε περήφανοι που συνεισφέραμε σε αυτό το πρότζεκτ», προσέθεσε ο κ. Μπαρόζο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το άνοιγμα του μουσείου θα γίνει με μεγάλη επιτυχία και «εκατομμύρια πολίτες από την Ελλάδα και από ολόκληρο τον κόσμο θα δούνε αυτά τα μοναδικά εκθέματα του πολιτισμού μας».

Με τη σειρά του ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «ετοιμάζουμε ένα μουσείο κόσμημα που τα εγκαίνιά του, στις 20 Ιουνίου, θα αποτελέσουν ένα πολύ μεγάλο, παγκόσμιο γεγονός».

Η συνάντηση των παλιών γνώριμων Μπαρόζο και Σαμαρά διήρκεσε περί τις έξι ώρες. Μετά την ξενάγηση στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, γευμάτισαν στον «Διόνυσο» και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Κατά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «ο πολιτισμός είναι το βιοκαύσιμό μας», όπως έλεγε στον Ελληνα υπουργό Πολιτισμού.
ΕΘΝΟΣ επιμελήθηκε sub92

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube