Weather Icon
Γενικά θέματα , Γερμανία 16 Απριλίου 2009

Περιζήτητο και καλοπληρωμένο επάγγελμα ο μισθοφόρος στρατιωτης, παρά την οικονομική κρίση


Παρά την οικονομική κρίση η ζήτηση για μισθοφόρους στρατιώτες παραμένει μεγάλη. Σύμφωνα, μάλιστα, με εκτιμήσεις ειδικών, η ζήτηση υπερκαλύπτει την προσφορά. Αυτός είναι, άλλωστε, και ένας από τους λόγους για τους οποίους τα χρήματα που προσφέρονται είναι πολλά. Βέβαια, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), δεν λείπουν, ακόμη και στην εποχή μας και ορισμένοι ιδεολόγοι.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η χρησιμοποίηση μισθοφόρων στους σύγχρονους πολέμους θεωρείται περίπου ως αυτονόητη. Σε περίπου 50.000 υπολογίζονται οι “μισθοφόροι”, που απασχολούν εταιρείες, όπως η Blackwater και μάλιστα μόνο στο Ιράκ. Μεταξύ αυτών είναι και πολλοί Γερμανοί.

Ο Μπένι, ο Ούλι κι ο Κορνέλιους, είναι τρεις μισθοφόροι. Τα ονόματά τους δεν είναι τα πραγματικά, πλην όμως, τα πρόσωπα είναι υπαρκτά και έχουν υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στη Βαγδάτη, την Καμπούλ και την Αφρική. Η καθημερινότητά τους, όπως την περιέγραψαν στη «ΝΒ», είναι παντού ίδια.

Είναι πάρα πολλά τα λεφτά

Ξυπνούν το πρωί στους αυστηρά φυλασσόμενους καταυλισμούς, μπαίνουν στα αλεξίσφαιρα οχήματα και παίρνουν το δρόμο για την αποστολή της ημέρας. Αυτή μπορεί να είναι από συνοδεία αυτοκινητοπομπής και προστασία προσώπων, μέχρι αποστολές ανίχνευσης ή ακόμη και το “κυνήγι” του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλειας είναι κλειστός, η επαφή με τους μισθοφόρους δεν είναι εύκολη. Μόνο μετά από επανειλημμένες προσπάθειες στη Βαγδάτη και την Καμπούλ, δέχτηκαν ορισμένοι να μιλήσουν για την επικίνδυνη καθημερινότητά τους και, όπως είπαν, «το όνειρο όλων είναι τα πολλά λεφτά».

«Είναι εξωφρενικά τα ποσά», είπε, μιλώντας στη «ΝΒ», ο συγγραφέας του βιβλίου για τον ιδιωτικοποιημένο πόλεμο Φραντς Χουτς και πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι κερδίζουν από 700 μέχρι 1.000 ευρώ την ημέρα, καθαρά. Οι 4.000 Γερμανοί μισθοφόροι – πρόκειται για συντηρητικό υπολογισμό – που αναφέρω στο βιβλίο μου, κερδίζουν συνολικά περίπου 62 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, αφορολόγητα. Αυτό είναι και το κίνητρο για τους περισσότερους που ακολουθούν αυτό το επάγγελμα».

Οι ιδεολόγοι εξτρεμιστές

Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι που γίνονται μισθοφόροι για ιδεολογικούς σκοπούς. Σε ό,τι αφορά τους Γερμανούς, οι συγκεκριμένοι σκέφτονται τη μεγάλη Γερμανία. «Από μισθοφόρους», επισήμανε ο κ. Χουτς, «που πήραν μέρος κυρίως στα Βαλκάνια, στο πλευρό των Κροατών, ακούς συχνά ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, ώστε να αποκτήσει η Γερμανία μια νέα θέση στην παγκόσμια τάξης».

Δεν είναι όμως μόνον ο ακροδεξιός εξτρεμισμός, που θα μπορούσε σύντομα να εξελιχτεί σε πρόβλημα για τη Γερμανία. Ο κλάδος ανθεί. Περίπου ενάμισι εκατομμύριο μισθοφόροι κερδίζουν το ψωμί τους σ’ όλο τον κόσμο, σ’ όλες τις εμπόλεμες συρράξεις. «Μέσα στα επόμενα 15 με 20 χρόνια, σύμφωνα με τις δικές μου προγνώσεις, θα φτάσουμε στο σημείο Γερμανοί μισθοφόροι να μάχονται εναντίον Γερμανών στρατιωτών», υποστηρίζει ο συγγραφέας Φραντς Χουτς.

ΠΗΓΗ:Flash.gr, επιμελήθηκε sub92

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube