Weather Icon
Γενικά θέματα 15 Απριλίου 2009

Παράταση της παρουσίας των ΗΠΑ στο βόρειο Ιράκ προβλέπει Αμερικανός αξιωματικός

Παράταση της παρουσίας των ΗΠΑ στο βόρειο Ιράκ προβλέπει Αμερικανός αξιωματικός


Τα στρατεύματα των ΗΠΑ στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, είναι πιθανό να παραμείνουν στη περιοχή και μετά τις 30 Ιουνίου, αν αυτό ζητηθεί από το Ιράκ δηλώνει Αμερικανός αξιωματικός.

«Εάν η ιρακινή κυβέρνηση επιθυμεί να παραμείνουμε, εμείς θα παραμείνουμε» δήλωσε ο συνταγματάρχης Γκάρι Βολέσκι, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή. Υπογράμμισε ότι η Αλ Κάιντα παραμένει ισχυρή απειλή.
Μόλις την περασμένη Παρασκευή πέντε Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας, ένα περιστατικό που ήλθε μετά από ένα μακρύ διάστημα σχετικής ηρεμίας και αποκλιμάκωσης των βομβιστικών επιθέσεων.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.
Η συμφωνία των ΗΠΑ με την ιρακινή κυβέρνηση, που μετά από μήνες διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2008, προβλέπει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα αποσυρθούν από τις αστικές ζώνες μέχρι τις 30 Ιουνίου 2009.
Οριστικά θα αποχωρήσουν από τη χώρα στο τέλος του 2011.
Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Ιράκ, θεωρείται προπύργιο της Αλ Κάιντα μετά την εξουδετέρωση του δικτύου της οργάνωσης στη Βαγδάτη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
επιμελήθηκε sub92

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube