Weather Icon
Γενικά θέματα 15 Απριλίου 2009

Επίσκεψη στο Φυλάκιο

Την εκτίμηση και της ΕΔΕΚ προς την Εθνική Φρουρά και ιδιαίτερα προς τους κληρωτούς στρατιώτες για τις υπηρεσίες που προσφέρουν προς την πατρίδα, εξέφρασε ο κ. Ομήρου σε επίσκεψη του σε φυλάκιο στη Λευκωσία.

Την εκτίμηση και της ΕΔΕΚ προς την Εθνική Φρουρά και ιδιαίτερα προς τους κληρωτούς στρατιώτες για τις υπηρεσίες που προσφέρουν προς την πατρίδα, εξέφρασε ο κ. Ομήρου σε επίσκεψη του σε φυλάκιο στη Λευκωσία, όπου ευχήθηκε στους στρατιώτες ενόψει της γιορτής του Πάσχα.
Μιλώντας στους στρατιώτες, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι δεν υπάρχουν αισιόδοξες προοπτικές στις απευθείας διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αφού η τουρκική πλευρά επιμένει σε λύση δύο κρατών στην Κύπρο με μία χαλαρή σύνδεση μεταξύ τους, σε διατήρηση των αναχρονιστικών συνθηκών εγγυήσεως, ενώ προσπαθεί να βάλει στην άκρη την ΕΕ, επιδιώκοντας να κηρυχτεί η όποια λύση σε πρωτογενές δίκαιο για να επιτραπούν μόνιμες παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Επίσης, είπε ότι ταυτόχρονα η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική της συμπεριφορά στο Αιγαίο και αναφέρθηκε στις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου το τελευταίο 24ωρο.
Ο κ. Ομήρου είπε, επίσης, ότι η διεθνής κοινότητα και οι ΗΠΑ, αντί να αντιληφθούν ότι η Τουρκία είναι παράγοντας ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή, την θωπεύουν, και αναφέρθηκε στη σημερινή συνάντηση της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών με τον Τ/κ ηγέτη. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μιαν ενέργεια που στοχεύει στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους και η οποία παραβιάζει τα ψηφίσματα 541 και 550 των Ηνωμένων Εθνών.
«Είμαστε, λοιπόν, ενώπιον κρίσιμων εξελίξεων σε όλο το μέτωπο των εθνικών μας ζητημάτων. Κύπρος και Ελλάδα οφείλουμε να διαμορφώσουμε την εθνική μας στρατηγική με βάση αυτά τα δεδομένα. Οχι με αυταπάτες και ψευδαισθήσεις ότι εκάμφθη η τουρκική αδιαλλαξία», σημείωσε ο κ. Ομήρου.
Αναφερόμενος στο θέμα της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς, ο κ. Ομήρου την χαρακτήρισε αναγκαία και είπε ότι πρέπει να προχωρήσει με τον σωστό τρόπο. Για το θέμα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας και μιλώντας ως Πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι η Επιτροπή υιοθετεί τη μείωση της θητείας, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτή θα πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο.
Επίσης, εξέφρασε αισιοδοξία ότι σε διάλογο με την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Αμυνας και το ΓΕΕΦ θα εξευρεθούν οι κατάλληλοι τρόποι για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η επιχειρησιακή και η μαχητική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς.
Απευθυνόμενος προς τους στρατιώτες, ο κ. Ομήρου τους είπε ότι, στην προσπάθειά τους για επαγγελματική αποκατάσταση, η θητεία τους στην ΕΦ θα αποτελεί το πλέον λαμπρό σημείο του βιογραφικού τους σημειώματος και ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να υπηρετήσεις την πατρίδα σου».
SIMERINI

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube