Weather Icon
Γενικά θέματα 8 Απριλίου 2009

Δορυφορικός φακός «αιχμαλωτίζει» την εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα

Δορυφορικός φακός «αιχμαλωτίζει» την εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα

Φωτογραφία που απεικονίζει τον πύραυλο της Β. Κορέας τη στιγμή που εκτοξεύεται είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Η λήψη της μοναδικής φωτογραφίας πραγματοποιήθηκε από το δορυφόρο WorldView-1 που βρισκόταν σε ύψος 496 χλμ. τη στιγμή της εκτόξευσης (11.10 π.μ. τοπική ώρα).

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Β. Κορέας μετέδωσε ότι ο πύραυλος Taepodong-2 τέθηκε σε τροχιά με επιτυχία, ενώ το Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι η εκτόξευση ήταν ανεπιτυχής με αποτέλεσμα ο πύραυλος να διαλυθεί και τα συντρίμμια του να διασκορπιστούν στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Η εκτόξευση του πυραύλου, η οποία ολοκληρώθηκε παρά τις έντονες διεθνείς πιέσεις που δέχθηκε η Β. Κορέα, είχε ως αποτέλεσμα την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ο πύραυλος έχει δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών και έχει εμβέλεια 4.160 μιλίων, συμπεριλαμβανομένης της Αλάσκας και της Χαβάης.
Σύμφωνα με την Άλισον Πουτσιόνι, ανώτατη αναλύτρια εικόνων στο IHS Jane’s, είναι η πρώτη φορά που φωτογραφικός φακός αιχμαλωτίζει την εκτόξευση πυραύλου.
«Η σημασία της φωτογραφίας είναι εξαιρετική. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι ανάλογο», τονίζει η αναλύτρια, η οποία υποψιάζεται ότι η Πιονγιάνγκ φρόντισε η εκτόξευση του αμφιλεγόμενου πυραύλου να συμπέσει με την άφιξη του δορυφόρου με την ελπίδα να περιοριστεί η δημοσιότητα της εκτόξευσης που έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις ανά την υφήλιο.
Πηγή: The Guardian – Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube