Weather Icon
Γενικά θέματα 8 Απριλίου 2009

Καταδρομική επίσκεψη Ομπάμα στην Βαγδάτη

Καταδρομική επίσκεψη Ομπάμα στην Βαγδάτη

Ο Ομπάμα με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Αλ Μαλίκι
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έφθασε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης στις 16:30, ώρα Κύπρου, σε μία αιφνιδιαστική επίσκεψη, την πρώτη του μετά την νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2008, που ενισχύθηκε από την από την υπόσχεσή του να αρχίσει η επιστροφή στην πατρίδα των εκεί αμερικανικών στρατευμάτων.
Ο Ομπάμα, που έφθασε από την Κωνσταντινούπολη, αναμένεται να συναντηθεί με τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ στρατηγό Ρέι Οντιέρνο και άλλους αμερικανούς αξιωματικους και στρατιώτες και θα μιλήσει τηλεφωνικά με ιρακινούς ηγέτες επειδή το ελικόπτερό του δεν μπορεί να τον μεταφέρει για να στους συναντήσει κατ’ιδίαν εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών και της περιορισμένης ορατότητας ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.
Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου και της κρατικής ιρακινής τηλεόρασης, ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, θα συναντηθούν σήμερα σε αμερικανική στρατιωτική βάση κοντά στην Βαγδάτη.
“Ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον πρόεδρο Ομπάμα για να συζητήσουν για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων, την κατάσταση της ασφάλειας και για το ζήτημα των συνόρων ανάμεσα στο Ιράκ, την Τουρκία και το ΡΚΚ”, μετέδωσε η ιρακινή τηλεόραση αλ Ιρακίγια.
Τη συνάντηση των δύο ηγετών στο στρατόπεδο Βίκτορι, τη μεγαλύτερη βάση των ΗΠΑ στο Ιράκ, επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο οποίος ταξιδεύει μαζί με τον Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Ομπάμα θα συνομιλήσει τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί, καθώς λόγω του άσχημου καιρού δεν μπορεί να ταξιδέψει με το ελικόπτερο στο κέντρο της Βαγδάτης.
iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube