Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 16 Απριλίου 2009

ΝΑΤΟ: Κανονικά η άσκηση στη Γεωργία 6/5-1/6

ΝΑΤΟ: Κανονικά η άσκηση στη Γεωργία 6/5-1/6

Κανονικά θα διεξαχθούν από τις 6 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου οι προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Γεωργία, ανακοίνωσε σήμερα η Συμμαχία, αψηφώντας τις ρωσικές αντιδράσεις. Ο Ρώσος πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ χαρακτήρισε πρόκληση τα σχέδια για τη νατοϊκή άσκηση στη Γεωργία και ζήτησε τη ματαίωση ή την αναβολή της.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στη Γεωργία από τις 6 Μαΐου ως την 1η Ιουνίου με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας ανάμεσα στις νατοϊκές δυνάμεις και εκείνες των χωρών εταίρων.

«Το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει ασκήσεις από τις 6 Μαΐου ως την 1η Ιουνίου. Ο σχεδιασμών των ασκήσεων αυτών άρχισε την άνοιξη του 2008 με σκοπό την βελτίωση της λειτουργικότητας μεταξύ ΝΑΤΟ και των χωρών εταίρων», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Στις ασκήσεις συμμετέχουν 1.300 στρατιωτικοί από 19 χώρες-μέλη και μη μέλη της Συμμαχίας. Θα διεξαχθούν περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Τυφλίδας, στην περιοχή Βαζιάνι.
Στη διεξαγωγή των ασκήσεων αντιδρά έντονα η Ρωσία, κάνοντας λόγο για «πρόκληση» από την πλευρά του ΝΑΤΟ.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Γεωργία δεν θα συμβάλουν στην περιφερειακή σταθερότητα.
«Η συνενοχή του ΝΑΤΟ και του γεωργιανού καθεστώτος είναι απίθανο να στείλει το σωστό μήνυμα σ΄αυτούς που επιθυμούν ειλικρινά τη σταθερότητα στον Καύκασο», δήλωσε ο κ. Ιβανόφ σύμφωνα με το Ιντερφάξ.
ΠΗΓΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ επιμελήθηκε sub92

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube