Γενικά θέματα 17 Απριλίου 2009

Η αστυνομία συνέλαβε 43 άτομα στο πλαίσιο δεύτερης επιχείρησής της κατά των κούρδων ανταρτών του PKK.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 43 άτομα, στο πλαίσιο δεύτερης επιχείρησής της κατά των κύκλων των κούρδων ανταρτών στην Τουρκία, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Στη Σμύρνη συνελήφθησαν 21 άτομα, τα οποία ήταν ύποπτα ότι ανήκουν στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και 14 άλλα στην Μπατμάν, στη νοτιοανατολική Τουρκία. Στην Άγκυρα συνελήφθησαν 8 άτομα τα οποία ήταν ύποπτα ότι ανήκουν στη νεολαία του PKK, προσθέτει το Ανατολή.
Η αστυνομία πραγματοποίησε επίσης έρευνα στην έδρα στην Κωνσταντινούπολη του Κόμματος για μια Δημοκρατική Κοινωνία (DTP), που είναι το κύριο κουρδικό κόμμα στην Τουρκία, για να συλλέξει πληροφορίες για τους συλληφθέντες υπόπτους.
Την περασμένη Τρίτη 53 άτομα, μεταξύ των οποίων σημαντικά μέλη του DTP είχαν συλληφθεί σε 12 τουρκικές πόλεις στο πλαίσιο επιχείρησης κατά του PKK.
Το DTP, το οποίο έχει 21 από τις 550 έδρες του τουρκικού κοινοβουλίου, μπορεί να κηρυχθεί παράνομο από το Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο εξετάζει τώρα ενδεχόμενους δεσμούς του με το PKK.
iKypros επιμελήθηκε sub92

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube