Γενικά θέματα 23 Απριλίου 2009

Στις 28 Απριλίου η απόφαση για την υπόθεση Αποστολίδη – Όραμς

Στις 28 Απριλίου το πρωί το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων θα εκδώσει την απόφασή του στην υπόθεση Αποστολίδη εναντίον Οραμς, αναφέρεται σε σχετικό ανακοινωθέν.Συνολικά πέντε ερωτήματα έχουν παραπεμφθεί στο Δικαστήριο από το Εφετείο της Βρετανίας. Η απόφαση του Δικαστηρίου θα προκαθορίσει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα της υπόθεσης που εκκρεμεί ενώπιον του Εφετείου, με αντικείμενο την εφαρμοσιμότητα σε χώρες της ΕΕ αποφάσεων των δικαστηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε σχέση με τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.
Στις 28 Απριλίου το πρωί το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων θα εκδώσει την απόφασή του στην υπόθεση Αποστολίδη εναντίον Οραμς, αναφέρεται σε σχετικό ανακοινωθέν.
Συνολικά πέντε ερωτήματα έχουν παραπεμφθεί στο Δικαστήριο από το Εφετείο της Βρετανίας. Η απόφαση του Δικαστηρίου θα προκαθορίσει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα της υπόθεσης που εκκρεμεί ενώπιον του Εφετείου, με αντικείμενο την εφαρμοσιμότητα σε χώρες της ΕΕ αποφάσεων των δικαστηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε σχέση με τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.
Ο κ. Αποστολίδης και ο δικηγόρος του Κωνσταντής Καντούνας θα δώσουν δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λευκωσία στις 30 Απριλίου μετά την επιστροφή τους από το Λουξεμβούργο.
Ασχέτως του τελικού αποτελέσματος ο κ. Αποστολίδης ευχαριστεί την Κυβέρνηση της Πολωνίας, την Ελληνική Δημοκρατία, την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και την Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, για τις γραπτές τους παρατηρήσεις στις διαδικασίες ενώπιον του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube