REAL TIME |

Weather Icon

Νέος κύκλος επαφών της εταιρείας του πετρελαιαγωγού Transbalkan Pipeline, με τους φορείς του Έβρου για τη χερσαία όδευση του αγωγού

Του Δημήτρη Διαμαντίδη
Στη δημιουργία ενός ακόμη εταιρικού σχήματος προχωρούν η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρωσία, το οποίο θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό για το κατασκευαστικό κομμάτι του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
Την ίδια στιγμή χθες και σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη νέοςκύκλος επαφών μεταξύ στελεχών της εταιρείας του πετρελαιαγωγού, ήτοι της Transbalkan Pipeline, με τους φορείς του Έβρου, με κύριο αντικείμενο των διαβουλεύσεων τις επιλογές για τη χερσαία όδευση του αγωγού.
Παράλληλα στο τέλος της εβδομάδας θα βρεθεί στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου και θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς, ο πρόεδρος της εταιρείας πετρελαίου TRANSNEFT Νikolai Tokarev, που ηγείται της Ρωσικής πλευράς στο έργο του Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.Ειδικότερα σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της βουλγαρικής εταιρείας του αγωγού, κ. Stefan Gunchev, οι τρεις χώρες θα σχηματίσουν μία καινούργια εταιρία, η οποία θα λάβει μέρος ισότιμα μαζί με άλλες επιχειρήσεις στο διαγωνισμό ανάληψης κατασκευής του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Συνομιλίες
Το ζήτημα αυτό θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των Βούλγαρων αρμοδίων και του κ. Tokarev, ο οποίος πριν έρθει στην Αλεξανδρούπολη, θα επισκεφθεί τη γειτονική χώρα.
Ακόμη ο κ. Tokarev θα συζητήσει με τη βουλγαρική πλευρά και το θέμα της τροφοδοσίας του αγωγού, ο οποίος θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2010 με κεφάλαια, τα οποία θα παρασχεθούν σε ποσοστό 1/3 από τους τρεις εταίρους (Ελλάδα, Ρωσία και Βουλγαρία) και το υπόλοιπο θα καλυφθεί από δανειακούς πόρους.
Να σημειωθεί ότι χθες πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη συνάντηση εκπροσώπων της Transbalkan Pipeline με την επιτροπή φορέων, που έχει συσταθεί για το έργο.

Συνάντηση
Ακόμη έγινε και συνάντηση μεταξύ της εταιρείας και των περιφερειακών και νομαρχιακών τεχνικών υπηρεσιών και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Στις συναντήσεις αυτές, οι μελετητές του έργου, δηλαδή οι διεθνείς εταιρείες ILF και ERM, καθώς και οι ελληνικές εταιρείες ASPROFOS και EXERGIA, παρουσίασαν τις επιλογές της χερσαίας όδευσης του αγωγού.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube