Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 29 Μαρτίου 2009

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «EGEMEN»

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «EGEMEN»


Ολοκληρώθηκε ουσιαστικά χθες και τυπικά σήμερα και αύριο με την «απο-ενημέρωση» η μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση «Εγκεμέν» (Ηγεμών»), που πραγματοποιήθηκε στο Αιγαίο, χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα για τα ευαίσθητα εθνικά θέματα που είχαν προκύψει από την αρχική τουρκική σχεδίαση. Θέματα, για τα οποία άλλωστε από την πρώτη στιγμή τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας είχαν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες «όπου δει», καθιστώντας σαφείς τόσο τις ελληνικέςθέσεις όσο και την ελληνική δυσαρέσκεια σε περίπτωση υιοθετήσεως των παρανόμων τουρκικών αιτιάσεων.
Οι τέσσερις, εκτός της διοργανώτριας Τουρκίας, συμμετέχουσες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ, Βρετανία, Ολλανδία και Βέλγιο) δεν θέλησαν προφανώς να «δηλητηριάσουν» τις σχέσεις τους με την Ελλάδα, για το λόγο αυτό σε όλη τη διάρκεια του «Ηγεμόνα» δικά τους μέσα δεν παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα χωρικά μας ύδατα, ούτε και τα ανατολικά όρια του FIR Αθηνών. Ενδεικτικά σημειώνεται η περίπτωση συμμαχικού υποβρυχίου, που ανήμερα της 25ης Μαρτίου, αντί να πλεύσει εν καταδύσει, αναδύθηκε και πραγματοποίησε κανονικά αβλαβή διέλευση.
APOGEVMATINI

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube