Weather Icon
Ηνωμένο Βασίλειο , Ιράν 18 Μαρτίου 2009

Συνεργασία με ΗΠΑ προτείνει στο Ιράν ο Γκ. Μπράουν

Συνεργασία με ΗΠΑ προτείνει στο Ιράν ο Γκ. Μπράουν

Ο Γκόρντον Μπράουν καλεί το Ιράν να αδράξει το χέρι που του δίνει ο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν κάλεσε σήμερα το Ιράν να αδράξει το χέρι που του δίνει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα στο ζήτημα του πυρηνικού του προγράμματος, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις.
Στη διάρκεια διεθνούς διάσκεψης επιστημόνων και διπλωματών στο Λονδίνο, ο Μπράουν εκτίμησε ότι η απειλή που αντιπροσωπεύει το Ιράν σε ότι αφορά τηνδιάδοση των πυρηνικών έχει φθάσει σε «κρίσιμο» επίπεδο και ζήτησε από την Τεχεράνη να εγκαταλείψει το πρόγραμμα της εμπλουτισμού ουρανίου.
«Το Ιράν είναι πλέον μπροστά με μια σαφή επιλογή, να συνεχίσει στο δρόμο αυτό και να βρεθεί αντιμέτωπο με νέες και αυστηρότερες κυρώσεις ή να στραφεί προς ένα πρόγραμμα πολιτικής πυρηνικής ενέργειας, που θα επιτηρείται από τον ΟΗΕ, και θα φέρει τα μεγαλύτερα οφέλη στους πολίτες του», δήλωσε ο κ. Μπράουν.
«Ελπίζω ότι το Ιράν θα κάνει την σωστή επιλογή και θα επωφεληθεί από τη βούληση της διεθνούς κοινότητας να διαπραγματευτεί, και κυρίως την προσφορά του προέδρου Ομπάμα, αντί να αντιμετωπίσει νέες κυρώσεις και μια περιφερειακή αστάθεια», πρόσθεσε.
Ο Ομπάμα εξέφρασε τον Φεβρουάριο την ελπίδα να δημιουργηθούν «τους προσεχείς μήνες, ανοίγματα» ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, που θα επιτρέψουν να κάτσουν σε ένα τραπέζι, πρόσωπο με πρόσωπο».
«Ζητώ λοιπόν από το Ιράν, για μια ακόμη φορά, να εργαστεί μαζί μας και όχι εναντίον μας. Αυτή η πιθανότητα παραμένει στο τραπέζι, είναι δικό τους θέμα να διαλέξουν», επέμεινε ο Μπράουν.
www.kathimnerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube