REAL TIME |

Weather Icon

Νεκρός ο αρχηγός εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας μετά τη συντριβή ελικοπτέρου

Νεκρός ο αρχηγός εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας μετά τη συντριβή ελικοπτέρου

O θανών ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Μουχσίν Γιαζιτζίογλου, στη φωτογραφία ενώ σχίζει τον χάρτη του αμερικανικού πενταγώνου, που παρουσιάζει την Τουρκία υπό διαμελισμό.
Σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες
Σκοτώθηκαν και τα έξι άτομα, ανάμεσά τους ο αρχηγός του εθνικιστικού Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας, Μουχσίν Γιαζιτζίογλου, η τύχη των οποίων αγνοούνταν μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν στην ορεινή κεντρική Τουρκία.
Το ελικόπτερο συνετρίβη την Τετάρτη εν μέσω κακοκαιρίας στα χιονισμένα βουνά της κεντρικής Τουρκίας, συγκεκριμένα κοντά στο νομό Σεβάστειας, την εκλογικήβάση του αρχηγού του υπερεθνικιστικού Κόμματος Μεγάλης Ενότητας (BBP).
Νεκρός είναι εκτός από τον Μουχσίν Γιαζιτζίογλου και δημοσιογράφος, ο οποίος τηλεφώνησε μετά τη συντριβή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, λέγοντας ότι κρυώνει και ότι οι υπόλοιποι συνεπιβαίνοντες στο ελικόπτερο είναι μάλλον νεκροί.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μεχμέτ Αλί Σαχίν, δήλωσε ότι τα συντρίμμια του ελικοπτέρου βρέθηκαν την τρίτη ημέρα των ερευνών.
Ο Μουχσίν Γιαζιτζίογλου επέστρεφε από πολιτική συγκέντρωση εν όψει των δημοτικών εκλογών της Κυριακής όταν συνετρίβη το ελικόπτερο.
Το μικρό ακροδεξιό Κόμμα Μεγάλης Ενότητας είναι συγγενές προς τον πολιτικό χώρο των Γκρίζων Λύκων, δίνοντας σε ιδεολογικό επίπεδο έμφαση στη σύνθεση του παντουρκισμού με το Ισλάμ.
Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube