Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Μαρτίου 2009

Διακοπή της διεύρυνσης μετά την Κροατία

Διακοπή της διεύρυνσης μετά την Κροατία

Μετά την ένταξη της Κροατίας στην Ε.Ε., διακοπή της διεύρυνσης της Ένωσης, προτείνει η κυβερνώσα CDU της Γερμανίας.
Διακοπή στη διαδικασία διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), μετά την προσχώρηση της Κροατίας, ζητά το κυβερνών κόμμα στη Γερμανία, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, που υιοθέτησε πλατφόρμα για τιςεπικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Στη διαδικασία της διεύρυνσης, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση συνηγορεί υπέρ μιας περιόδου ανάκαμψης, στη διάρκεια της οποίας η ενίσχυση της ταυτότητας της Ένωσης και των θεσμών της θα έχουν προτεραιότητα και όχι νέα διεύρυνση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.
«Η Κροατία θα είναι εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα», σημειώνεται.
Στο πρόγραμμα του κόμματος τονίζεται ότι, με τα πρόσφατα “κύματα” διεύρυνσης, η Ευρώπη από 15 μέλη απέκτησε 27, διευρύνθηκε η ζώνη ασφάλειάς της και ότι η Γερμανία είχε πολιτικά και οικονομικά οφέλη με την αύξηση του αριθμού των μελών της Ένωσης.
Ταυτόχρονα, όμως, η διεύρυνση απαίτησε «μεγάλες προσπάθειες» και γι’ αυτό εκτός από την περίπτωση της Κροατίας η διαδικασία διεύρυνσης πρέπει να σταματήσει επ’ αόριστον, αναφέρεται στην ανακοίνωση της CDU.
Στο πρόγραμμα των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών τονίζεται ότι το κόμμα στηρίζει την προοπτική ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube