Weather Icon

Αβέβαιο το μέλλον του Ισραήλ


του Χάρη Μπότσαρη
Σύμφωνα με απόρρητη μελέτη της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την επιβίωση του κράτους του Ισραήλ μετά από διάστημα 20 ετών.
Η CIA προβλέπει ότι αν απορριφθεί η δημιουργία των δύο κρατών και προκριθεί η λύση της μιας μόνον χώρας ως πιο βιώσιμου μοντέλου, τότε θα υπάρξει η απειλή του φάσματος των αποικιακών απαρτχάϊντ που θα επιφέρει την αναχώρηση των προσφύγων του 1947, του 1948 και του 1967.
Η μελέτη που είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό ατόμων προβλέπει επίσης την…επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων στα κατεχόμενα εδάφη και την έξοδο δύο εκατομμυρίων Ισραηλινών που θα μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ τα επόμενα 15 χρόνια.
Σήμερα υπάρχουν ήδη πάνω από 500.000 Ισραηλινοί με αμερικανικό διαβατήριο και 300.000 ζουν στην Καλιφόρνια, ενώ όσοι δεν έχουν διαβατήριο ΗΠΑ ή άλλης δυτικής χώρας επιδιώκουν να βγάλουν.
Η μελέτη της CIA αναφέρεται στην απρόσμενα γρήγορη πτώση της κυβέρνησης του απαρτχάϊντ στη Ν. Αφρική και υπενθυμίζει τη διάλυση της Σοβ. Ένωσης στις αρχές της δεκαετίας ’90, γεγονότα που υποδηλώνουν και το αναπόφευκτο τέλος του ονείρου για «κράτος του Ισραήλ».
Επισημαίνεται η δραματική μείωση στις γεννήσεις των Ισραηλινών σε αντίθεση με τη μεγάλη αύξηση του παλαιστινιακού πληθυσμού και εκτιμάται ότι 1,5 εκατομμύριο πολιτών του Ισραήλ θα επιστρέψει στη Ρωσία.
Τέλος, η CIA συμπεραίνει ότι η δεδομένη συμπεριφορά του Ισραήλ προς τους Παλαιστινίους και ιδιαίτερα προς τον πληθυσμό της Γάζας, δεν γίνεται πια ανεκτή από την αμερικανική κοινή γνώμη που εκφράζει από καιρό τη δυσφορία της προς το Τελ Αβίβ.
Ορισμένα μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας έχουν ήδη ενημερωθεί για τη μελέτη και τις εκτιμήσεις της CIA.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube