REAL TIME |

Weather Icon

Το ΡΚΚ δεν θα παραδώσει τα όπλα, αν δεν εξασφαλιστούν πρώτα τα δικαιώματα των Κούρδων

Το ΡΚΚ δεν θα παραδώσει τα όπλα, αν δεν εξασφαλιστούν πρώτα τα δικαιώματα των Κούρδων

Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο έγκλειστος στη φυλακή του Ιμραλί ηγέτης των Κούρδων, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, έκανε σημαντικές δηλώσεις μέσω των δικηγόρων του, τις παραμονές του Πανκουρδικού Συνεδρίου που θα γίνει στην Ερμπίλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο πρακτορείο ειδήσεων ANF NEWS AGENCY, ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, κατά τη συνάντησή του με τους δικηγόρους του, την Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009, στη φυλακή του Ίμραλι, όπου κρατείται έγλειστoς από το 1999, μεταξύ άλλων είπε τα ακόλουθα:
“Ο καιρός είναι κρύος. Προσπαθώ να βγάλω το χειμώνα. Έρχεται η άνοιξη και αυτά θα περάσουν. Και όταν ήμουν έξω και τώρα που είμαι στη φυλακή, δέχομαι μεγάλες πιέσεις, με πνίγουν. Υπάρχει μια προσπάθεια να με αποκλείσουν απο παντού. Μας βλέπουν από κάθε άποψη αρνητικά. Υπάρχει μια αρνητική προκατάληψη.
Το 1985, ένα χρόνο μετά την πρώτη ένοπλη ενέργειά μας, η Γερμανία μας άνοιξε τον πόλεμο με εντολή του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ άσκησε πιέσεις και σε άλλες χώρες της Ευρώπης για να μας ανοίξουν τον πόλεμο. Την κύρια αποστολή στον πόλεμο αυτό την ανέλαβε η Γερμανία. Αρκετές χώρες της Ευρώπης οργανώθηκαν εναντίον μας. Ο μόνος που δεν το αποδέχτηκε ήταν ο Ούλαφ Πάλμε, στη Σουηδία. Ο Πάλμε έλεγε: “εγώ δεν παίρνω μέτρα ενατίον Κούρδων”. Η υπόθεση Πάλμε εξελίχθηκε στη συνέχεια πάνω σε αυτή του τη στάση.

Η Γερμανία μας χαρακτήρισε ως τρομοκράτες
“Έχω μιλήσει γι’ αυτά και στο παρελθόν. Προσπάθησαν να φορτώσουν αυτό το έγκλημα (δολοφονία Ούλαφ Πάλμε) σε μας. Η Γερμανία μάς χαρακτήρισε από το 1985 τρομοκράτες και η Αγγλία ανέλαβε το σχεδιασμό του εναντίον μας πολέμου στην Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό το ΝΑΤΟ οργάνωσε τις χώρες της Ευρώπης εναντίον μας. Η Σουηδία δεν το αποδέχτηκε αυτό, γι’ αυτό σκότωσαν τον Πάλμε. Αυτό είναι το παρασκήνιο της υπόθεσης Πάλμε. Το ΝΑΤΟ τον έβγαλε από τη μέση. Τότε ο Πάλμε μας βοηθούσε, όπως βοηθούσε και τη Νότιο Αφρική, όπως είχε βοηθήσει και το Βιετνάμ. Τον θεωρούσαν ύποπτο και ένοχο επειδή βοηθούσε τέτοια κινήματα. Έλεγε για τους Κούρδους: “Εγώ δεν αποκαλώ τους Κούρδους τρομοκράτες”. Γι’ αυτό τον σκότωσαν.
Από το 1985 μέχρι το 1990 οι μηχανισμοί του ΝΑΤΟ και της Γκλάντιο κινήθηκαν εναντίον μας μέσω Γερμανίας, ενώ από το 1990 μπήκε στο παιχνίδι και η Αγγλία. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έπαιξαν ρόλο για να συλληφθώ και να μεταφερθώ εδώ, στη φυλακή”.

Ο Ταλαμπανί γνώριζε την απόφαση της Γκλάντιο
“Οι μηχανισμοί του NATO-Γκλάντιο στην Τουρκία άρχισαν τις εκτελέσεις. Οι περισσότερες από τις αποφάσεις αυτές λαμβάνονταν από τις ΗΠΑ. Τότε ερχόταν ο Ταλαμπανί σε μας και μας έλεγε: Σταματήστε τον πόλεμο. Τώρα αντιλαμβάνομαι ότι ο Ταλαμπανί γνώριζε τις αποφάσεις της Γκλάντιο. Όταν τα χρόνια το ’90 ανακοινώσαμε την μονομερή κατάπαυση του πυρός, ο Ταλαμπανί ήξερε ότι την εναντίον μας επιχείρηση την καθοδηγούσαν οι ΗΠΑ.
Οι εκτελέσεις των ανθρώπων μας συνεχίστηκαν μέχρι τη συνάντηση Μπους-Ερντογάν, στις 5 Νοεμβρίου 2007. Και το AKP είναι υπεύθυνο για τέτοιες τις εκτελέσεις, ειδικά τα πρώτα χρόνια της εξουσίας του. Όσοι μέσα στην Τουρκία αντιτάχθηκαν σε αυτές τις εκτελέσεις, εξουδετερώθηκαν. Ο Τουργκούτ Οζάλ, ο αρχηγός της στρατοχωροφυλακής, στρατηγός Eşref Bitlis, και ο αξιωματικός πληροφοριών της στρατοχωροφυλακής, ταγματάρχης Cem Ersever, νομίζω ότι ήταν εναντίον των εκτελέσεων. Εκείνοι έλεγαν “να τους συλαμβάνουμε και να τους δικάζουμε”. Τελικά όλους αυτούς που δεν ήθελαν τις εκτελέσεις των Κούρδων τους σκότωσαν όλους.
Τότε προσπάθησαν να ελέγξουν και το ΡΚΚ. Η Αγγλία προσπάθησε να δημιουργήσει το δεύτερο ισχυρό πόλο μέσα στο ΡΚΚ. Αυτό επιχείρησαν να το κάνουν μέσω του Σεμντίν Σακίκ. Αυτό αντιλαμβανόταν κανείς αν άκουγε με προσοχή τις εκπομπές του BBC την περίοδο εκείνη. Και είχαν καταφέρει να πετύχουν αρκετά στο θέμα αυτό”.

Θέλησαν να θέσουν υπό έλεγχο και μένα
“Την περίοδο εκείνη σκότωσαν τον παιδικό μου φίλο, Hasan Bindal. Ερεύνησα τότε τις συνθήκες του θανάτου του. Τον σκότωσαν με μέθοδο ανορθοδόξου πολέμου. Τότε προβληματίστηκα πολύ. Έβγαλα το συμπέρασμα ότι τον σκότωσαν επειδή ήταν ο πιο έμπιστός μου άνθρωπος, ο μόνος ίσως που μπορούσε να συνεχίσει το έργο μου. Ήταν παιδικός μου φίλος, από το χωριό μου. Το έγκλημα εκείνο έδειχνε πόσο δυνατοί ήταν.
Στο τρίγωνο Diyarbakır-Bingöl-Muş έγιναν τότε πολλά αιματηρά γεγονότα και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Σε αυτό το τρίγωνο δραστηριοποιούνται πολλοί. Ο Mahmut Yıldırım (Yeşil), οι αδελφοί Çürükkaya, ο Αlparslan Aslan και άλλοι πολλοί. Και υπάρχουν γεγονότα που διαδραματίζονται σε εκείνο το τρίγωνο που μέχρι σήμερα ακόμα δεν μπορώ να εξηγήσω.
Τότε προσάθησαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους και μένα. Όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να το πετύχουν, προσπάθησαν να με δολοφονήσουν. Έξω έγιναν δέκα περίπου δολοφονίες. Τρεις-τέσσερις τις γνωρίζω προσωπικά. Οι προσπάθειες για τη δημιουργία του δεύτερου ανθρώπου στο ΡΚΚ και οι απόπειρες δολοφονίας μου, αναφέρθηκαν στα ΜΜΕ της εποχής”.

Η ERGENEKON είναι δημιούργημα της Γκλάντιο
“Όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να με θέσουν υπό έλεγχο, άρχισαν τις προσπάθειες για τη δημιουργία του δεύτερου ανθρώπου στο ΡΚΚ. Επιχείρησαν να το κάνουν με τον Σεμντίν Σακίκ. Είχαν ως στόχο να με εξουδετερώσουν, να φέρουν στην ηγεσία του ΡΚΚ τον Σακίκ, για να ελέγξουν έτσι το ΡΚΚ. Δηλαδή, σου σκοτώνω τον πατέρα, για να σου κλέψω τη μάνα, που λέει κι ο λαός μας.
Την Ergenekon τη δημιούργησε η Γκλάντιο και τη χρησιμοποίησαν μέχρι τις 5 Νομεβρίου 2007. Μετά από αυτήν την ημερομηνία σταμάτησαν οι εκτελέσεις των Κούρδων. Φυσικά κάτι έχουν πάρει οι ΗΠΑ σε αντάλλαγμα. Αυτά περιέχονται στη συμφωνία της 5 Νοεμβρίου. Οι ΗΠΑ είναι αυτές που είπαν στους στρατηγούς Levent Ersöz και Veli Küçük να σταματήσουν τις εκτελέσεις. Εκείνοι δεν υπάκουσαν στις ΗΠΑ και συνέχισαν το έργο τους. Έτσι οι ΗΠΑ αποφάσισαν την εξουδετέρωσή τους. Αυτή είναι η υπόθεση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ. Αυτό που εξαρθρώθηκε δεν είναι η πραγματική ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, είναι μόνο το μέρος εκείνο που που είχε εκτεθεί”.

Το NATO μας πολέμησε
“Τις τελευταίες μέρες βγάζουν κόκκαλα ανθρώπων από διάφορους ομαδικούς τάφους. Αυτά τα εγκλήματα τα έκανε μια ειδική υπηρεσία πληροφοριών, που δούλευε ξέχωρα από την επίσημη υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας. Η υπηρεσία αυτή υπάγεται απ’ ευθείας στην Άγκυρα. Η JİTEM δεν είναι απλά υπηρεσία πληροφοριών της Στρατοχωροφυλακής, ούτε της Ασφάλειας, ούτε της ΜΙΤ. Είναι μια ειδική οργάνωση που διείσδυσε σε αυτές τις υπηρεσίες. Είναι η οργάνωση της Γκλάντιο στην Τουρκία. Είναι η οργάνωση Gladio-Ergenekon. Αυτοί παίρνουν εντολές και πληρώνονται απευθείας από τις ΗΠΑ. Έτσι γίνονται αυτά τα εγκλήματα. Ο Abdulkadir Aygan (πρώην μέλος της JİTEM που ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελβετία) τα λέει στις καταθέσεις του. Δεν ανήκαμε σε αυτές τις υπηρεσίες, αλλά τις ελέγχαμε.
Απ’ ότι καταλαβαίνω τώρα, το ΝΑΤΟ ήταν αυτό που πολέμησε εναντίον μας και μεις αποκρούσαμε αυτόν τον πόλεμο. Εγώ μέχρι τώρα νόμιζα ότι η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας ήταν αυτή που έστρεψε τις ΗΠΑ και την Ευρώπη εναντίον μας. Στη συνέχεια, όταν άρχισε το ξήλωμα της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ και όταν διάβασα τις ομολογίες του Veli Küçük και τις δηλώσεις του Tuncay Güney και του Aygan, άρχισα και γω να αντιλαμβάνομαι ορισμένα πράγματα. Κατάλαβα ότι όλα αυτά υποκινούνταν από έξω. Ελπίζω το δεύτερο κατηγορητήριο για την ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ να αναφέρεται σε αυτά.”

Οι Άγγλοι άναψαν το πράσινο φως για τα εγκλήματα
“Τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Doğan Güreş, συνεννοήθηκε με την Αγγλία. Μετά τις συνομιλίες δήλωσε: “Η Αγγλία μας άναψε πράσινο φως”. Αυτά που συμφωνήθηκαν μεταξύ Αγγλίας-Τουρκίας τα στήριξαν οι ΗΠΑ. Αμέσως μετά άρχισαν οι δολοφονίες των Κούρδων. Ο στρατηγός Güreş και η πρωθυπουργός Çiler ανέλαβαν αυτή την αποστολή. Έδωσαν απ’ ευθείας ευρείες αρμοδιότητες στην Τσιλέρ. Τη διαταγή στην Tansu Çiler για τις δολοφονίες του Behçet Cantürk, του Savaş Buldan και των άλλων Κούρδων επιχειρηματιών που δολοφονήθηκαν τότε, την έδωσε η Αμερική.
Οι δολοφονίες σταμάτησαν μετά από σχετική απόφαση που πάρθηκε στις 5 Νομεβρίου του 2007. Αυτό γίνεται αντιληπτό από μια λέξη του Veli Küçük (βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενος για επικεφαλής του επιχειρησιακού σκέλους της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ). Ο Veli Küçük λέει: “Στις 5 Νομεβρίου 2007 πήραν την απόφαση να μας εξουδετερώσουν”. Είναι οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη συνάντηση Μπους-Ερντογάν, στις 5 Νομεβρίου 2007. Τότε ο Ερντογάν είπε στον Μπους: “Εμείς σταματάμε τις εκτελέσεις, διαλύστε όμως και σεις το ΡΚΚ”. Από τότε σταμάτησαν οι εκτελέσεις των Κούρδων.
Κατά τα πρώτα πέντε χρόνια της εξουσίας του, το AKP ήταν συνένοχο και υπεύθυνο για αυτά τα εγκλήματα ενατνίον των Κούρδων.
Τί πήραν όμως οι ΗΠΑ ως αντάλλαγμα για να στηρίξουν την Τουρκία εναντίον μας;
Την αποδοχή από πλευράς της Άγκυρας της ύπαρξης του αυτόνομου κράτους του Κουρδιστάν.
Η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ που δικάζεται στο δικαστήριο της Συληβρίας δεν είναι η πραγματική οργάνωση. Είναι το μέρος εκείνο της οργάνωσης που αντιτάχτηκε στην απόφαση της 5ης Νοεμβρίου να σταματήσουν οι εκτελέσεις των Κούρδων. Γι’ αυτό το εξάρθρωσαν.
Την ίδια περίοδο οι ΗΠΑ προετοίμασαν το σχέδιο για το “Μετριοπαθές Ισλάμ”. Και η τουρκική Hizbullah είναι δημιούργημα των ΗΠΑ, όπως και τα ισλαμικά τάγματα των İlimciler Menzilciler. Χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις οργανώσεις διέπραξαν πολλά εγκλήματα εναντίον των Κούρδων.”

Προτείνω τη συγκρότηση Επιτροπής Ειλικρίνιας
“Για να αποκαλυφθούν όλα αυτά τα εγκλήματα, έχω προτείνει τη συγκρότηση Επιτροπής Διερεύνησης, Ειλικρίνιας και Δικαιοσύνης. Να συγκεντρωθεί όλο το υλικό που αφορά τα εγκλήματα αυτά, έγγραφα, πληροφορίες, μαρτυρίες, δημοσιεύματα, να γίνει ένα αρχείο. Αυτό πρέπει να αρχίσει από τώρα. Σε αυτή την επιτροπή πρέπει να έλθουν να καταθέσουν όλοι όσοι γνωρίζουν κάτι για το θέμα. Θα έλθει να καταθέσει και η Τανσού Τσιλέρ, ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, ο Μεσούτ Γιλμάζ, θα καταθέσω και γω. Να αποκαλυφθούν όσοι έχουν ευθύνες για τα εγκλήματα που έγιναν. Να διερευνηθούν επίσης ο ρόλος και οι ευθύνες της Ε.Ε. και των ΗΠΑ. Μόνον τότε ο λάος μας και ο λαός της Τουρκίας θα μάθουν την πραγματική αλήθεια για όλα όσα έγιναν.
Με βάση τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα, το κοινοβούλιο θα αποφασίσει για αμνηστία των υπευθύνων. Αν μιλάμε για αμνηστία, θα πρέπει να έχει αυτόν το χαρακτήρα. Όποιος έχει ευθύνες θα πρέπει να μιλήσει, να καταθέσει την αλήθεια. Και οι Κούρδοι πολιτοφύλακες μπορεί να συμπεριληφθούν στην αμνηστία, υπό τον όρο ότι θα καταθέσουν ό,τι ξέρουν για εκείνους που διέπραξαν εγκλήματα”.

Το Πανκουρδικό Συνέδριο δεν είναι δυνατόν να είναι συνέδριο διάλυσης του ΡΚΚ
“Στις εφημερίδες αναφέρεται ότι το ΡΚΚ θα παραδώσει τα όπλα του στις ΗΠΑ. Αυτό έχει πει ο Ταλαμπανί. Σε αυτό δίνουμε την εξής απάντηση:
Κύριε Ταλαμπανί, κύριε Μπαρζανί, αν δεχτείτε εσείς να παραδώσετε τα όπλα σας στις ΗΠΑ, τότε θα δεχτούμε και μεις. Αν παραδώσουμε τα όπλα, να τα παραδώσουμε όλοι μαζί! Ό,τι συμβολίζουν και ό,τι σημαίνουν τα όπλα για τις δυνάμεις του Νοτίου Κουρδιστάν (Βορείου Ιράκ), τα ίδια ακριβώς σημαίνουν για μας.
Το Πανκουρδικό Συνέδριο δεν μπορεί να γίνει με κρυφά σχέδια που αποσκοπούν στη διάλυση του ΡΚΚ. Δεν θα γίνει τέτοιο συνέδριο.
Στο συνέδριο αυτό θα πρέπει να υπάρχει Εκτελεστική Επιτροπή ή μια Επιτροπή που θα φέρει σε πέρας τη διπλωματική της αποστολή. Είχα μιλήσει για Δημοκρατική Συνομοσπονδία, η ονομασία δεν είναι και τόσο σημαντικό θέμα. Αυτή η επιτροπή θα προετοιμάσει τα θέματα για το επόμενο συνέδριο και θα εξετάσει όλες τις πολιτικές συνιστώσες του Κουρδικού. Θα καθορίσει την κοινή στρατηγική των Κούρδων. Αυτή η Εκτελεστική Επιτροπή θα είναι η επιτροπή του ΚDP (Μπαρζανί), του YNK (Ταλαμπανί) και του PKK. Θα εξετάσει την κατάσταση όλων των Κούρδων, θα είναι η επιτροπή που εκπροσωπεί τους απανταχού Κούρδους.
Για παράδειγμα, θα εξετάσει το θέμα των Κούρδων του Ιράν και θα καθορίσει τις απαιτήσεις μας για το θέμα αυτό. Με τον ίδιο τρόπο θα εξετάσει το θέμα των Κούρδων της Τουρκίας, του Ιράκ, της Συρίας και θα καταλήξει σε συμπεράσματα: Τα προβλήματά μας είναι αυτά και θέλουμε αυτά και αυτά για να τα ικανοποιήσουμε. Θα κάνει σχετικές προτάσεις κατά περίπτωση προς τα κράτη που έχουν Κούρδους στην επικράτειά του και θα προσπαθήσει να τα πείσει για μια δημοκρατική λύση του Κουρδικού.”

Δεν θα παραδοθούμε στις ΗΠΑ
“Δεν θα παραδοθούμε στις πολιτικές των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Αυτό που μας ζητούν είναι καθαρή παράδοση. Οι ΗΠΑ θέλουν να μας κάνουν να παραδοθούμε, όπως τους Ταλιμπάν, όπως έγινε στο παρελθόν και με την Άλ Φατάχ. Κοιτάξτε τώρα σε τί κατάσταση έχει περιέλθει η Φατάχ.
Σε περίπτωση που το τουρκικό κράτος ανοίξει έναν διάλογο με τους Κούρδους, τότε συζητιέται το θέμα των όπλων. Δεν μπορούμε να μιλάμε για παράδοση των όπλων, αν δεν εξασφαλιστούν απόλυτα τα δικαιώματα του λαού μας. Ακόμα και στην περίπτωση που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., οι Κούρδοι του Νοτίου Κουρδιστάν (Β. Ιράκ) με την Τουρκία, ακόμη και αν μας επιτεθούν όλοι μαζί, δεν θα μπορέσουν να κάμψουν την αντίσταση και να νικήσουν το ΡΚΚ και το λαό του.
Εμείς δεν είμαστε εναντίον κανενός, όμως δεν θα δεχτούμε και από κανέναν εντολές για να παραδοθούμε. Αν αποπειραθούν να επιβάλλουν τις πολιτικές των ΗΠΑ μέσα από ένα Πανκουρδικό Συνέδριο, έμεις δεν θα συναινέσουμε, δεν θα συμμετέχουμε σ’ αυτό.
Αν συμμετέχουν οι δικοί μας, να συμμετέχουν θέτοντας τους πέντε όρους που έχω πει στο παρελθόν. Αυτούς τους πέντε όρους θα τους συζητήσουν και θα τους αποδεχτούν όλοι οι Κούρδοι. Αν συμμετέχουμε στο Συνέδριο, δεν θα συζητήσουμε τον αφοπλισμό, αλλά τους όρους αποφυγής των συγκρούσεων”.

Η θεωρία και πράξη της τρομοκρατίας είναι δημιούργημα των ΗΠΑ
“Προτείνω έναν δημοκρατικό συμβιβασμό. Στη Μέση Ανατολή είναι δυνατόν να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός πολιτισμών, μια λύση με βάση τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό, μια λύση που να στηρίζεται στον εκδημοκρατισμό. Έχω κάνει μια θεωρητική προσέγγιση και πλαισίωση για το θέμα σε άλλες μου αναφορές.
Απευθύνω έκκληση στον πρόεδρο της δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό, τα κόμματα της αντιπολίτευσης:
-Ας εργαστούμε όλοι για να εξασφαλίσουμε ένα περιβάλλον που θα αποκλείει τις συγκρούσεις.
-Ας αποκλείσουμε τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. και ας βρούμε εμείς τη δική μας λύση.
-Ας συμβάλλουμε όλοι μας σ’ αυτό.
Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση ωθεί στο ΡΚΚ και το λαό στη συσπείρωση και τον αγώνα, στην αντίσταση. Θα χρησιμοποιήσουμε το νόμιμο δικαίωμα της αυτοάμυνας.
Εγώ από εδώ, από τη φυλακή, δεν μπορώ να κάνω τίποτε, δεν μπορώ να αναλάβω ευθύνες. Από το 1999 είμαι χωρίς εξουσίες. Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα νόμισαν ότι θα κρατήσω σκληρή στάση από τη φυλακή. Άλλοι πάλι είπαν ότι τήρησα φοβική στάση. Εγώ δεν συμπεριφέρομαι με ηπιότητα επειδή φοβάμαι, αλλά επειδή δεν θέλω να ρίξω το λαό μας στην παγίδα της βρώμικης πολιτικής των ΗΠΑ και της Ε.Ε.
Μας λένε τρομορκάτες, έτσι μας έχουν χαρακτηρίσει. Όμως η θεωρία και η πράξη της τρομοκρατίας είναι δημιούργημα των ίδιων των ΗΠΑ. Και τη μεγαλύτερη τρομοκρατία των ΗΠΑ τη νοιώσαμε στο πετσί μας εμείς οι Κούρδοι. Ως αποτέλεσμα των βρώμικων πολιτικών των ΗΠΑ έχασαν τη ζωή τους 25 χιλιάδες Κούρδοι, διαπράχτηκαν φοβερά εγκλήματα. Δεν είναι κρίμα;
Αυτό που γίνεται τόσα χρόνια είναι ένα παιχνίδι που έει ο λαός μας: Στο λαγό λένε φύγε και στο κυνηγόσκυλο πιάστον.
Η Αγγλία εφαρμόζει πολιτική διαίρει και βασίλευε στη Μέση Ανατολή επό τετρακόσια χρόνια. Έχει μεγάλη εμπειρία σ’ αυτό. Βάζουν δυο σκυλιά σε ένα σακί και τα αφήνουν να φάει το ένα το άλλο. Ας αποφύγουμε αυτά τα παιχνίδια. Απευθύνω έκκληση στον πρόεδρο της δημοκρατίας και στους υπεύθυνους της κυβέρνησης.”

Απευθύνω έκκληση στο λαό μας
“Απευθύνω έκκληση στο λαό μας. Το ΑΚΡ έκανε εναντίον μας αυτόν τον βρώμικο πόλεμο από το 2002 που πήρε την εξουσία μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2007. Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση ανορθοδόξου πολέμου. Σε καμμία περίπτωση οι Κούρδοι να μην δώσουν την ψήφο τους στα κόμματα του ανορθοδόξου πολέμου. Να τιμωρήσουν με την ψήφο τους τα κόμματα που συμμετείχαν στο βρώμικο πόλεμο εναντίον των Κούρδων. Το DTP, όλοι οι Κούρδοι, όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να εργαστούν μεθοδικά και με πάθος. Να βελτιώσουν τους εαυτούς τους.
Δεν μπόρεσαν να πάρουν, να εκπορθήσουν το Ντιγιαρμπακίρ, δεν θα μπορέσουν να το καταλάβουν, να το αποσπάσουν από μένα.
Γιατί δεν μπόρεσαν να το πετύχουν αυτό;
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πολύ σημαντική. Το γεγονός αυτό δεν είναι αποτέλεσμα δικής μου συστηματικής δουλειάς ή προπαγάνδας. Η αγάπη και η πίστη του λαού στο πρόσωπό μου και στο κίνημά μας έχει βαθειές ρίζες.
Εύχομαι σε όλο το λαό μας Καλό Νεβρόζ.
Ας στείλουμε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα του δημοκρατικού έθνους και της δημοκρατικής κουρδικής συνομοσπονδίας.”

Πηγή: ANF NEWS AGENCY

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube