Weather Icon

Να φύγουν όσοι μετανάστες δεν βρίσκουν δουλειά, ζητούν οι Βρετανοί

Να φύγουν όσοι μετανάστες δεν βρίσκουν δουλειά, ζητούν οι Βρετανοί

Η ανεργία στην Βρετανία έχει αγγίξει τα υψηλότερα ποσοστά της τελευταίας δεκαετίας και η στένωση της αγοράς εργασίας έχει φέρει και πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα της χρήσης των εργαζομένων από το εξωτερικό.
Υπέρ της απομάκρυνσης των μεταναστών που δεν βρίσκουν δουλειά, τάσσονται τα τρία τέταρτα των Βρετανών σε έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα στην…εφημερίδα Financial Times. Σύμφωνα με το ίδρυμα Χάρις που έκανε την έρευνα, η πλειοψηφία των Βρετανών τάχθηκε και κατά του δικαιώματος των πολιτών άλλων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εργάζονται στη Βρετανία.
Η ανεργία στην Βρετανία έχει αγγίξει τα υψηλότερα ποσοστά της τελευταίας δεκαετίας και η στένωση της αγοράς εργασίας έχει φέρει και πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα της χρήσης των εργαζομένων από το εξωτερικό. Οι Βρετανοί οικοδόμοι μάλιστα έχουν διαμαρτυρηθεί πρόσφατα κατά της χρήσης εργατών από το εξωτερικό.
Ο υπουργός Μετανάστευσης Φιλ Γούλας δήλωσε στην εφημερίδα ότι τα ευρήματα της έρευνας δεν αποτελούν έκπληξη και ότι ο ίδιος εργάζεται για να δώσει τις διασφαλίσεις που χρειάζεται το βρετανικό κοινό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το 54% των Βρετανών που ερωτήθηκαν, εξέφρασε την αντίθεση του στο δικαίωμα πολιτών άλλων χωρών μελών της ΕΕ να εργάζονται στη Βρετανία, ποσοστό που οι Financial Times χαρακτηρίζουν υψηλότερο από τα αντίστοιχα στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία (χώρες στις οποίες έγινε αντίστοιχη έρευνα από τη Χάρις, σε δείγμα συνολικά 6.538 ενηλίκων).
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube