REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Μαρτίου 2009

Εντονη αντίδραση Πεκίνου για το ναυτικό επεισόδιο με τους Αμερικανούς

Εντονη αντίδραση Πεκίνου για το ναυτικό επεισόδιο με τους Αμερικανούς

Εντονη ήταν η αντίδραση του Πεκίνου για τους ισχυρισμούς του αμερικανικού Πενταγώνου σχετικά με το ναυτικό επεισόδιο στα ανοιχτά της νήσου Χαϊνάν την Κυριακή.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο πέντε κινεζικά πλοία παρενόχλησαν ένα πλοίο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού σε διεθνή ύδατα. Συγκεκριμένα όπως υποστηρίζουν οι Αμερικανοί, τα κινεζικά πολεμικά εκτέλεσαν επικίνδυνους ελιγμούς κοντά σε σκάφος του αμερικανικού Ναυτικού στα διεθνή ύδατα. «Ηταν ένας άφρων και επικίνδυνος ελιγμός, όχι επαγγελματικός», δήλωσε ο…εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας Μπράιαν Ουίτμαν, ο οποίος πρόσθεσε ότι το επεισόδιο σημειώθηκε την Κυριακή.
Η Ουάσινγκτον προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας, καλώντας την Κίνα να τηρήσει τους διεθνείς κανόνες ναυσιπλοΐας.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας καταδίκασε το επεισόδιο, επισημαίνοντας πως το πλοίο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που ενεπλάκη, παραβίασε το διεθνές και το κινεζικό δίκαιο.
«Οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ έρχονται σε σοβαρή αντίθεση με τα γεγονότα, κάνουν το μαύρο άσπρο και η Κίνα τούς θεωρεί εντελώς απαράδεκτους», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μα Ζαοξού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι η Κίνα υπέβαλε επίσημη διαμαρτυρία στην Ουάσινγκτον και την κάλεσε να σταματήσει «τις παράνομες ναυτικές της δραστηριότητες».
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube