Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Μαρτίου 2009

Τούρκος αντιστράτηγος ο φονιάς του Κουτλού Αταλί

Τούρκος αντιστράτηγος ο φονιάς του Κουτλού Αταλί

Ο αντιστράτηγος Γκαλίπ Μεντί, υπηρετεί ως φρούραρχος και διοικητής του 15ου Σώματος Στρατού, στο Κοτζάελι
Τούρκος εν ενεργεία αντιστράτηγος, φέρεται ως ο δολοφόνος του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Κουτλού Αταλί, ο οποίος πυροβολήθηκε μπροστά στο σπίτι του τον Ιούλιο του 1996.
Σύμφωνα με τη σύζυγο του Ανταλί, Ιλκάι, ο τότε ταξίαρχος Γκαλίπ Μεντί εμπλέκεται στη δολοφονία του συζύγου της. Ο Μεντί ήταν τότε επικεφαλής της “πολιτικής άμυνας” του ψευδοκράτους και δεχόταν τα επικριτικά σχόλια του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου που αρθρογραφούσε στην καθημερινή τουρκοκυπριακήεφημερίδα “Γιενί Ντουζέν”.
“Ο σύζυγός μου δολοφονήθηκε επειδή είχε επικρίνει τον Μεντί”, δήλωσε η Ιλκάι Αταλί, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ζαμάν”.
Μεταξύ άλλων, ο Κουτλού Αταλί κατηγόρησε την “πολιτική άμυνα” του ψευδοκράτους ότι οργάνωσε και συμμετείχε στη ληστεία της Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, που έγινε στις 16 Μαρτίου 1996.
Ο Τούρκος βουλευτής Ουφούκ Ουράς είχε δηλώσει πρόσφατα ότι, εάν καταστεί δυνατή η εξιχνίαση της δολοφονίας του Αταλί, ενδεχομένως να έλθουν στην επιφάνεια και οι προεκτάσεις της Εργκενεκόν στα κατεχόμενα.
Να σημειωθεί ότι η δολοφονία του Αταλί έφθασε μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έκρινε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης ήταν ανεπαρκής και επέβαλε πρόστιμο 95 χιλιάδων ευρώ στην Τουρκία, περιλαμβανομένων και 20 χιλ ευρώ αποζημίωσης στη χήρα του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου.
SHMERINH

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube