Weather Icon
Γενικά θέματα 19 Μαρτίου 2009

Πεντάγωνο: Ο Ελληνοαμερικανός ναύαρχος Σταυρίδης για την ηγεσία του ΝΑΤΟ

Πεντάγωνο: Ο Ελληνοαμερικανός ναύαρχος Σταυρίδης για την ηγεσία του ΝΑΤΟ

* Tο βιογραφικό του ναυάρχου Σταυρίδη
Το διορισμό του Ελληνοαμερικανού ναυάρχου Τζέιμς Σταυρίδη ως επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στην Ευρώπη -μία θέση που θα τον οδηγήσει στη θέση του ανώτατου διοικητή του ΝΑΤΟ- εισηγήθηκε στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς.
Το διορισμό του Ελληνοαμερικανού ναυάρχου Τζέιμς Σταυρίδη (James Stavridis) ωςεπικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στην Ευρώπη -μία θέση που θα τον οδηγήσει στη θέση του ανώτατου διοικητή του ΝΑΤΟ- εισηγήθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες ο ίδιος ο Γκέιτς.
Ο ναύαρχος Σταυρίδης που διαδέχεται στο αξίωμα τον στρατηγό Τζον Κράντοκ, είναι υπεύθυνος από τον Οκτώβριο του 2006 της Διοίκησης της Νότιας ζώνης (Southcom) που επιβλέπει τις αμερικανικές στρατιωτικές δραστηριότητες στη Λατινική Αμερική. Αποφοίτησε το 1976 από την Ανωτάτη Ναυτική Ακαδημία και κατάγεται από την Φλόριντα.
«Πιστεύω ότι ο ναύαρχος Σταυρίδης έκανε εξαιρετική δουλειά ως επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης ενισχύοντας τις στρατιωτικές μας σχέσεις με τα κράτη της Λατινικής Αμερικής», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Γκέιτς και πρόσθεσε: «Πηγαίνει στην Ευρώπη γνωρίζοντας την ισπανική, τη γαλλική και την πορτογαλική γλώσσα. Ο κ. Σταυρίδης είναι πιθανότατα ένας από τους καλύτερους ανώτατους αξιωματικούς μας».
naftemporiki

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube