Weather Icon

Βουλγαρία: Η τελική συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Ναμπούκο

Βουλγαρία: Η τελική συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Ναμπούκο

Οι εταιρίες που συμμετέχουν στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Ναμπούκο, αναμένεται να υπογράψουν κείμενο συμφωνίας, τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον Reinhard Mitschek, διευθυντή διαχείρισης της διεθνούς κοινοπραξίας Nabucco Gas Pipeline International.
Στην κατασκευή του αγωγού συμμετέχουν με ισάριθμες μετοχές, η τουρκική εταιρία φυσικού αερίου Botas, η βουλγαρική Bulgargaz, η ρουμανική Transgaz, η ουγγρική MOL, η αυστριακή OMV, αλλά και η γερμανικήεταιρία παραγωγής ενέργειας, RWE.
Η διοίκηση της διεθνούς κοινοπραξίας για την κατασκευή του αγωγού Ναμπούκο, εκτιμά ότι η πρόσφατη ενεργειακή κρίση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που διατάραξε σοβαρά το ενεργειακό ισοζύγιο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, αλλά και των χωρών της κεντροευρωπαϊκής περιοχής, «βοήθησε» τις χώρες που είχαν δεσμευτεί για την κατασκευή του αγωγού, να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους, στον αντίποδα του ενεργειακού δίπολου Ρωσίας-Ουκρανίας.
Το κείμενο της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το Μάιο, με την υπογραφή της, να τοποθετείται χρονικά, μέσα στον Ιούνιο.
Ο αγωγός αναμένεται να είναι επιχειρησιακός το 2014, μεταφέροντας φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν και το Τουρκμενιστάν, ενώ σε δεύτερο επίπεδο θα μπορεί να μεταφέρει φυσικό αέριο, από το Ιράν, το Ιράκ, την Αίγυπτο, αλλά και τη Ρωσία.
Το μήκος του αναφερόμενου αγωγού, έχει προσδιοριστεί στα 3.300 χλμ.
Πηγή: ΑΠΕ – express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube