Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 13 Μαρτίου 2009

Κόντρες στο Ευροκοινοβούλιο για το ποιός είναι ο χειρότερος…

Κόντρες στο Ευροκοινοβούλιο για το ποιός είναι ο χειρότερος…

Και κόντρα ευρωβουλευτών
Έντονες αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ μετά το ψήφισμα της Ευρωβουλής για την ΠΓΔΜ

Τη σφοδρότατη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε το ψήφισμα-ράπισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την ΠΓΔΜ. Ο Ανδρ.Λοβέρδος έκανε λόγο για «ανοργανωσιά» της κυβέρνησης ακόμα και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
«Η στάση των βουλευτών της ΝΔ στο πλαίσιο του Λαϊκού Κόμματος, και το εκ μέρους τους ‘άδειασμα’ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με την Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην ΠΓΔΜ, είναι ενδεικτική της ανοργανωσιάς της κυβέρνησης και της ΝΔ, σε ό,τι αφορά την εξωτερική μας πολιτική» σημείωσε ο αρμόδιος για…θέματα εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
Πάντως, το θέμα της ψηφοφορίας στην Ευρωβουλή προκάλεσε κόντρα μεταξύ των ευρωβουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι δεύτεροι κατηγόρησαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (στο οποίο ανήκουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ) για άκαμπτη στάση εναντίον των θέσεων της Ελλάδος.
Απαντώντας, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Ι. Βαρβιτσιώτης σημειώνει ότι στην Παράγραφο που αφορά στις διμερείς σχέσεις, υπέρ ψήφισαν 363 ευρωβουλευτές, 215 κατά και 34 προτίμησαν την αποχή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Βαρβιτσιώτης από τους 177 ευρωβουλευτές της Σοσιαλιστικής Ομάδας (στην οποία ανήκουν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ) οι 160 ψήφισαν εναντίον των ελληνικών θέσεων και μόνο 13 υπέρ των ελληνικών θέσεων (μεταξύ αυτών και οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ).
Αντίθετα, σημειώνει ο κ. Βαρβιτσιώτης από τους 223 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οι 133 ψήφισαν υπέρ των ελληνικών θέσεων.
Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube