REAL TIME |

Weather Icon
Ιράκ , Ιράν 16 Μαρτίου 2009

Ιράκ: Αμερικανικό αεροσκάφος κατέρριψε μη επανδρωμένο ιρανικό αεροσκάφος

Ιράκ: Αμερικανικό αεροσκάφος κατέρριψε μη επανδρωμένο ιρανικό αεροσκάφος


Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο ιρανικό αεροσκάφος που εισήλθε στον εναέριο χώρο του Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματικός του ιρακινού στρατού, διευκρινίζοντας ότι το περιστατικό σημειώθηκε πριν απόαρκετές εβδομάδες.
«Ενα μη επανδρωμένο ιρανικό αεροσκάφος πέρασε τα σύνορα και εντοπίστηκε από τα ραντάρ της πολυεθνούς δύναμης. Το αναχαίτισαν και το κατέρριψαν…το κατέρριψε ένα αμερικανικό αεροσκάφος», είπε ο υποστράτηγος Αμπντούλ Αζίζ Μοχάμεντ Γιάσιμ, επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ιρακινού υπουργείο Αμυνας.
Σύμφωνα με την αναφορά της πολυεθνούς δύναμης, το ιρανικό αεροσκάφος εισήλθε σε βάθος 10 χιλιομέτρων στον εναέριο χώρο του Ιράκ. Το πιθανότερο, τόνισε ο ιρακινός υποστράτηγος, είναι πως επρόκειτο περί λάθους.
Ο αμερικανικός στρατός στο Ιράκ αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν το Ιράν ότι οπλίζει τους αντάρτες και αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις του γειτονικού Ιράκ. Ωστόσο οι σχέσεις της ιρακινής κυβέρνησης του Νούρι αλ Μάλικι με το Ιράν είναι ως επί το πλείστον φιλικές.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube