REAL TIME |

Weather Icon
Ηνωμένο Βασίλειο , Ιράκ 10 Μαρτίου 2009

Από το Μάρτιο η απόσυρση όλων των μάχιμων Βρετανών από το Ιράκ

Από το Μάρτιο η απόσυρση όλων των μάχιμων Βρετανών από το Ιράκ


Στα τέλη Μαρτίου θα αρχίσει η αποχώρηση των τελευταίων 4.000 μάχιμων Βρετανών στρατιωτών από το Ιράκ, έξι χρόνια μετά την υπό τις ΗΠΑ στρατιωτική εισβολή που ανέτρεψε τον Σαντάμ Χουσέιν από…την εξουσία.
«Η σταδιακή μείωση θα αρχίσει στις 31 Μαρτίου. Θα τερματίσουμε τις επιχειρήσεις γύρω στις 31 Μαΐου… Ολες οι μάχιμες δυνάμεις, περίπου 4.000 στρατιώτες, πρέπει να έχουν αποχωρήσει από το Ιράκ ως το τέλος Ιουλίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού στρατού αντισυνταγματάρχης Ντίκι Ουίντσεστερ.
Πρόσθεσε ότι ο αμερικανικός στρατός θα αποστείλει στη Βασόρα περίπου 900 άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας οι οποίοι θα ηγηθούν της εκπαίδευσης αστυνομικών.
Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν την ευθύνη της ασφάλειας στο νότιο Ιράκ.
Η Βρετανία έστειλε στην περιοχή του Κόλπου 46.000 στρατιώτες το 2003, όταν πραγματοποιήθηκε η εισβολή. Στο παρελθόν τα βρετανικά στρατεύματα ήλεγχαν την πετρελαιοπαραγωγό επαρχία της Βασόρας στο νότιο Ιράκ, αλλά το 2007 αποσύρθηκαν στο αεροδρόμιο της περιοχής, παραδίδοντας στις ιρακινές δυνάμεις την ευθύνη για την ασφάλειά της.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube