Weather Icon
Γενικά θέματα 12 Μαρτίου 2009

«Πιο ξεκάθαρη θέση» της Τουρκίας στο Κυπριακό επιθυμεί η Βρετανία

«Πιο ξεκάθαρη θέση» της Τουρκίας στο Κυπριακό επιθυμεί η Βρετανία

Πιο ξεκάθαρη θέση της Άγκυρας στο Κυπριακό ζήτησε ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής, εκφράζοντας την ευχή μετά τις εκλογές στην Τουρκία να υπάρξει μία καλύτερη προσέγγιση της χώρας στο πρόβλημα.
Ο κ. Μίλιετ απαντούσε σε ερώτηση, ύστερα από συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, πως η Βρετανία μπορεί να επηρεάσει τη στάση της Αγκυρας στο Κυπριακό.
Δήλωσε ακόμη ότι η συνάντηση ήταν εποικοδομητική…και υπενθύμισε τη συμφωνία του Βρετανού Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Χριστόφια για παροχή βοήθειας από τη Βρετανία, για την εξεύρεση λύσης.
Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι με τον Βρετανό διπλωμάτη συμφώνησαν ότι υπάρχουν τώρα καλύτερα δεδομένα, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.
Τόνισε ότι «η λύση θα πρέπει να βασίζεται σε αρχές που συμφωνήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια με τη διεθνή κοινότητα» και ότι μία ενδεχόμενη συμφωνία θα πρέπει να προέρχεται από τους Κυπρίους, ώστε να είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube