REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Μαρτίου 2009

Συνασπίζονται οι δικηγόροι των θυμάτων του Μέιντοφ

Συνασπίζονται οι δικηγόροι των θυμάτων του Μέιντοφ

O Μπέρναντ Μάντοφ

Οι δικηγόροι των θυμάτων του χρηματιστή Μπέρναντ Μάντοφ ζήτησαν σήμερα από τη Νέα Υόρκη τη δημιουργία ενός ειδικού δικαστηρίου για τους εξαπατημένους πελάτες τους σ’ όλον τον κόσμο.
«Θα πρέπει να εξεύρουμε μία λύση σε παγκόσμιο επίπεδο για ένα παγκόσμιο πρόβλημα», υπογράμμισε ο Ισπανός δικηγόρος Χαβιέρ Κρεμάδες, πρόεδρος της «διεθνούς συμμαχίας», η οποία συστήθηκε τον Φεβρουάριο στη Μαδρίτη και συνδεκάζει 45 δικηγορικά γραφεία σε 25 χώρες.
Θύματα της μεγαλειώδους αυτής απάτης, που εκτιμάται ότι…φθάνει τα 50 δισ. δολάρια, έπεσαν δεκάδες χιλιάδες πελάτες των δικηγορικών γραφείων της συμμαχίας.
«Οι διαστάσεις της απάτης, η γεωγραφική της έκταση, ο αριθμός κι η ποσότητα των φυσικών προσώπων και των εταιρειών που επλήγησαν καταδεικνύουν την αναγκαιότητα για σύσταση ενός ειδικού οικονομικού δικαστηρίου», τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος των δικηγόρων.
Ο Ισπανός δικηγόρος τόνισε πως η συμμαχία έχει έλθει σ’ επαφή με τις κυβερνήσεις των χωρών της ομάδας G20 προκειμένου να προωθηθεί η ιδέα της σύστασης του δικαστηρίου αυτού, το οποίο μπορεί να συσχετισθεί και με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ.
Οι δικηγόροι της συμμαχίας θα συναντηθούν αύριο με τη διοίκηση της SEC, της υπηρεσίας ασφαλείας του αμερικανικού Χρηματιστηρίου, και με αντιπροσώπους των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων του Κογκρέσου.
«Η κατάσταση είναι ανήκουστη. Κι όλος ο κόσμος αναζητεί τις αναγκαίες αλλαγές ώστε ν’ αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές», τονίζει ο Κρεμάδες.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube