Weather Icon
Γενικά θέματα 5 Μαρτίου 2009

Κιργιστάν: Συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τη βάση στο Μανάς

Κιργιστάν: Συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τη βάση στο Μανάς

Ο πρόεδρος του Κιργιστάν, Κουρμανμπέκ Μπακίγιεφ.
Ετοιμο για συνομιλίες με τις ΗΠΑ δήλωσε το Κιργιστάν, αναφορικά με το μέλλον της αεροπορικής βάσης του Μανάς, η οποία πρόκειται να κλείσει σε έξι μήνες, δήλωσε χθες Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας Κουρμανμπέκ Μπακίγιεφ.
Το κοινοβούλιο αυτής της χώρας της κεντρικής Ασίας αποφάσισε τον περασμένο μήνα το κλείσιμο της βάσης, σημαντικής για τις ΗΠΑ και τις νατοϊκές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.
Στη συνέχεια, η κυβέρνηση διαβίβασε στην αμερικανική πρεσβεία επίσημη ειδοποίηση για…το κλείσιμο της βάσης δίνοντας προθεσμία 180 ημερών για να αποχωρήσουν τα στρατεύματα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο Μπακίγιεφ είπε “οι πόρτες δεν είναι κλειστές” για συνομιλίες.
“Είμαστε έτοιμοι (να δεχτούμε) προτάσεις από την αμερικανική κυβέρνηση με στόχο την σταθεροποίηση της κατάστασης στο Αφγανιστάν”.
Ο Μπακίγιεφ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ είχαν αγνοήσει προηγούμενες εκκλήσεις του Κιργιστάν για αναθεώρηση της συμφωνίας σχετικά με τη βάση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube