Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 18 Μαρτίου 2009

Ρωσία: Αναδιάταξη στρατού με στροφή σε πυρηνικά όπλα

Ρωσία: Αναδιάταξη στρατού με στροφή σε πυρηνικά όπλα

Εκσυγχρονισμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, με κέντρο βάρους τα στρατηγικά πυρηνικά όπλα, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επικαλούμενος τη σχεδιαζόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, την απειλή της τρομοκρατίας και τον κίνδυνο περιφερειακών συγκρούσεων.
Ο Μεντβέντεφ είπε ότι η αναδιάταξη είναι απαραίτητη για να ανταποκριθεί ο ρωσικός στρατός στη διεθνή τρομοκρατία και τη στρατιωτική διεύρυνση που επιχειρεί το ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικάσύνορα. «Η ανάλυση της πολιτικο-στρατιωτικής κατάστασης στον κόσμο έδειξε έναν εν δυνάμει κίνδυνο για σοβαρή σύγκρουση σε ορισμένες περιοχές, που τροφοδοτείται από τοπικές κρίσεις και από τις συνεχείς προσπάθειες του ΝΑΤΟ να αναπτύξει τη στρατιωτική του υποδομή κοντά στη Ρωσία», τόνισε.
Τα τελευταία χρόνια η Ρωσία έχει σχεδόν υπερτετραπλασιάσει τις αμυντικές δαπάνες για την αναβίωση της επιχειρησιακής κατάστασης των ενόπλων δυνάμεων που επιδεινώθηκε στη μετασοβιετική περίοδο.
Συγκεκριμένα έως το 2011 η Μόσχα θα δαπανήσει 140 δισ. δολάρια σε αγορές όπλων.
NAYTEMPORIKI

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube