Weather Icon

Ταλαμπανί: Αδύνατη η ανεξαρτησία των Κούρδων

Ταλαμπανί: Αδύνατη η ανεξαρτησία των Κούρδων

Tζαλάλ Ταλαμπανί, ο κουρδικής καταγωγής πρόεδρος του Ιράκ

Ο Ιρακινός πρόεδρος δήλωσε πως «η ανεξαρτησία των Κούρδων είναι μόνον ένα όνειρο. Η παραμονή τους εντός του Ιράκ συμφέρει από οικονομικής άποψης».

«Αδύνατη» χαρακτηρίζει τη δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στο Ιράκ, ο Ιρακινός πρόεδρος, Τζαλάλ Ταλαμπανί, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα, στην τουρκική εφημερίδαΣαμπάχ.
«Λέω το εξής στους Τούρκους αδελφούς μου: Μη φοβάστε μια κουρδική ανεξαρτησία. Η παραμονή εντός του Ιράκ είναι προς το συμφέρον του κουρδικού λαού από οικονομικής, πολιτιστικής και πολιτικής άποψης», δήλωσε.
Ο κ. Ταλαμπανί, ο οποίος είναι Κούρδος, προσθέτει ότι «ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος δε θα μπορούσε να επιβιώσει, γιατί στην περίπτωση αυτή η γειτονική Τουρκία, το Ιράν και η Συρία θα έκλειναν τα σύνορά τους».
Εκτός της Τουρκίας, το Ιράν και η Συρία έχουν μεγάλη κουρδική μειονότητα. «Το όραμα των Κούρδων εθνικιστών για ένα Μεγάλο Κουρδιστάν είναι μόνον ένα ποιητικό όνειρο», σημείωσε ο κ. Ταλαμπανί. Επίσης, πρόσθεσε ότι «τις απόψεις του αυτές συμμερίζεται η αυτόνομη κουρδική κυβέρνηση του βορείου Ιράκ».
Ο Ιρακινός πρόεδρος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να μετάσχει στο παγκόσμιο φόρουμ για το νερό.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube