REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 1 Μαρτίου 2009

Στρατιωτική και οικονομική συνεργασία με Ιράκ επιδιώκει το Ιράν

Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δηλώνει ότι η χώρα του θέλει να αναπτύξει σχέσεις στον στρατιωτικό τον ενεργειακό και τον εμπορικό τομέα με τον Ιράκ.

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θέλει να αναπτύξει σχέσεις με τον πρώην εχθρό του, το Ιράκ, σε πολλούς τομείς κυρίως τον στρατιωτικό τον ενεργειακό και τον εμπορικό, μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο πρακτορείο Ilna.

«Η πολιτική, ο στρατός, η ασφάλεια, η ενέργεια και το εμπόριο είναι μέρος από τους τομείς στους οποίους η Ισλαμική Δημοκρατία μπορεί να αναπτύξει τις σχέσεις της με το Ιράκ», δήλωσε, σύμφωνα με το Ilna, ο Αχμαντινετζάντ στη συνάντηση που είχε με τον ιρακινό ομόλογο του Τζαλάλ Ταλαμπανί στην Τεχεράνη.

Ο Ταλαμπανί που έφθασε χθες στο Ιράν, συνοδεύεται από ανώτερους αξιωματούχους των υπουργείων Εξωτερικών, Εμπορίου και Ηλεκτρισμού. Η τελευταία επίσκεψη του στο Ιράν είχε γίνει τον Ιούνιο του 2007.

Ο Αχμαντινετζάντ είχε κάνει τον Μάρτιο του 2008 την πρώτη του επίσκεψη ως πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας στο Ιράκ.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι είχε μεταβεί στην Τεχεράνη για να αναζητήσει βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας του. Οι δυο χώρες είχαν τότε συμφωνήσει να σχηματίσουν μια μικτή επιτροπή υψηλού επιπέδου για την βελτίωση της συνεργασίας τους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube