REAL TIME |

Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 31 Μαρτίου 2009

Ερωτήματα προκαλεί ανακοίνωση των Σκοπίων

Ερωτήματα προκαλεί ανακοίνωση των Σκοπίων

Ερωτήματα προκαλεί αναακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών των Σκοπίων σχετικά με την απαντητική επιστολή της υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρας Μπακογιάννη, στον ομόλογό της Αντόνιο Μιλόσοσκι. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι για πρώτη φορά η κα Μπακογιάννη παραδέχεται ότι αντικείμενο εκκρεμότητας αποτελεί και η εθνική ταυτότητα του μακεδονικού λαού.
Στην ανακοίνωση αρχικά επισημαίνεται ότι «η επίσημη Αθήνα απέρριψε την πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι,η οποία υπό τη μορφή τριών συγκεκριμένων προτάσεων στις 13 Μαρτίου 2009 κατατέθηκε προς την υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας». Στη συνέχεια προστίθεται ότι «για πρώτη φορά στην επίσημη διπλωματική αλληλογραφία μεταξύ των δύο χωρών, η κα Μπακογιάννη παραδέχεται ότι εκτός από το όνομα του κράτους,αντικείμενο εκκρεμότητας αποτελεί και η εθνική ταυτότητα του μακεδονικού λαού»..
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ,η κα Μπακογιάννη, στην επιστολή της προς τον κ. Μιλόσοσκι,σημειώνει: «Σχετικά με το ζήτημα του ονόματος,το οποίο αποτελεί την ουσία των προβλημάτων στις οποίες προσκρούουν οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, η Ελλάδα έχει προβεί σε σημαντικό βήμα προς τα εμπρός αποδεχόμενη μία erga omnes σύνθετη ονομασία,η οποία μπορεί επίσης να συμπεριλάβει και τον όρο Μακεδονία,με προσδιορισμό που θα διευκρινίζει τη διαφορά μεταξύ της χώρας και του λαού σας και της ελληνικής Μακεδονίας και του πληθυσμού της.Αυτό αποτελεί σημαντική μετατόπιση από την αρχική μας θέση,με την ελπίδα ότι αυτό θα μπορεί να αποτελέσει βάση για την επίτευξη κοινώς αποδεκτής λύσης».
Flash.gr – Strategy-Geopolitics

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube