REAL TIME |

Ισραήλ , Μέση Ανατολή 8 Μαρτίου 2009

ΕΕ: Το Ισραήλ συνέχισε την προσάρτηση της Ανατ. Ιερουσαλήμ

ΕΕ: Το Ισραήλ συνέχισε την προσάρτηση της Ανατ. Ιερουσαλήμ

Το Ισραήλ συνέχισε με αυξανόμενους ρυθμούς την προσάρτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ το 2008, εφαρμόζοντας πολιτικές διάκρισης εις βάρος των Παλαιστινίων, σύμφωνα με έκθεση της ΕΕ.
Το Ισραήλ επίσπευσε την «παράνομη προσάρτηση» της Ανατολικής Ιερουσαλήμ στη διάρκεια του 2008 μέσα από δημοτικές πολιτικές και πολιτικές ασφαλείας που εφάρμοσαν διακρίσεις εις βάρος των παλαιστινίων κατοίκων, ανέφερε μία έκθεση της ΕΕ.
Την εσωτερική έκθεση που συνέταξαν ευρωπαίοι διπλωμάτες, με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2008, εξασφάλισε το Ρόιτερ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μία νέα αντιπαράθεση για…το σχέδιο του Ισραήλ να κατεδαφίσει δεκάδες κατοικίες Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τμήμα της περιοχής που κατέλαβε με τον πόλεμο του 1967 στη Μέση Ανατολή.
Ο αριθμός των προσφορών που εξέδωσε το Ισραήλ για οικοδόμηση εβραϊκών κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ αυξήθηκε με παράγοντα το 40 το 2008 σε σχέση με το 2007, ανέφερε η έκθεση., ενώ οι ισραηλινές αρχές έθεσαν «αυστηρούς περιορισμούς» σε άδειες οικοδόμησης για τους Παλαιστινίους, στους οποίους αρνήθηκαν επίσης δημοτική χρηματοδότηση ανάλογη του πληθυσμού τους.
Η έκθεση επέκρινε επίσης το Ισραήλ για την κατασκευή ενός τείχους που περνά μέσα από την Ιερουσαλήμ, λέγοντας ότι αποκόπτει χιλιάδες Παλαιστινίους από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Η έκθεση, που αποτελείται από είκοσι σελίδες, αναγνωρίζει τις ανάγκες ασφαλείας του Ισραήλ, αναφέρει όμως πως «οι ενέργειές του μέσα και γύρω από την Ιερουσαλήμ συνιστούν μία από τις πιο έντονες προκλήσεις στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube