Weather Icon
Ανθρώπινα Δικαιώματα , Ισραήλ 14 Φεβρουαρίου 2009

Ισραήλ-Τουρκία: Άρχισαν τα όργανα

Ισραήλ-Τουρκία: Άρχισαν τα όργανα

Η Akşam σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τίτλο «Η έκθεση για το εβραϊκό λόμπι πάνω στο τραπέζι» γράφει ότι ομάδα βουλευτών του τουρκικού Κοινοβουλίου, η οποία αποτελείται από τους βουλευτές του ΑΚΡ Γιουκτσέλ και Κινικλίογλου και του ΜΗΡ Μελέν, συναντήθηκε εκτός προγράμματος και με τα εβραϊκά λόμπι στις ΗΠΑ.
Στις συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν, το ξέσπασμα του Ερντογάν στο Νταβός έθεσε τη σφραγίδα του. Οι εβραϊκές οργανώσεις εξέφρασαν παράπονα για…την αύξηση του αντισημιτισμού στην Τουρκία. Απέναντι σε αυτό, οι Τούρκοι βουλευτές αντέταξαν τα εξής: «Η αντίδραση της Τουρκίας ήταν κατά της επίθεσης στη Γάζα και των πολιτικών που εφαρμόζονται. Δεν έχουν καμία σχέση με το κράτος του Ισραήλ και τους Εβραίους». Ζήτησαν, επίσης, την υποστήριξη της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ κατά του ψηφίσματος της «δήθεν αρμενικής γενοκτονίας». Πάντως, τα μέλη των εβραϊκών οργανώσεων δεν παρείχαν θετική απάντηση στους βουλευτές. Απλώς, αρκέστηκαν να πουν: «Το ψήφισμα ούτε θα το εμποδίσουμε, αλλά ούτε και θα το υποστηρίξουμε. Θα μείνουμε ουδέτεροι. Μην ζητάτε τίποτε περισσότερο».
Οι βουλευτές γνωστοποίησαν με έκθεσή τους τις συνομιλίες αυτές στον Π/Θ Ερντογάν.
ΠΗΓΗ: ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube