Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 8 Φεβρουαρίου 2009

Θετική η πρόταση του Μπάιντεν για επαναπροσέγγιση ΝΑΤΟ-Ρωσίας, λέει η Μόσχα

Θετική η πρόταση του Μπάιντεν για επαναπροσέγγιση ΝΑΤΟ-Ρωσίας, λέει η Μόσχα

Ο Τζο Μπάιντεν στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια
«Πολύ θετική» χαρακτήρισε ο Ρώσος αντιπρόεδρος Σεργκέι Ιβάνοφ, την πρόταση του Τζο Μπάιντεν να υπάρξει «επανενεργοποίηση» των σχέσεων ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δήλωσε ότι μόνο η Γεωργία μπορεί να αποφασίσει εάν επιθυμεί ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε το Σάββατο από τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια, στο Μόναχο, ότι είναι καιρός να μπει τέλος στην…επικίνδυνη πορεία που έχουν πάρει οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας ότι είναι καιρός να αλλάξει η άποψη ότι «το κέρδος του ΝΑΤΟ σημαίνει αυτονόητα απώλεια για την Ρωσία».
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, πριν από προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, ο Ρώσος αντιπρόεδρος, Σεργκέι Ιβανόφ χαρακτήρισε την ομιλία του «πολύ θετική», και όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα τι θετικό βρήκε στα σχόλια του Μπάιντεν, απάντησε ότι ήταν η φράση: «να πατήσουμε το κουμπί της εκ νέου ενεργοποίησης (των σχέσεων ΝΑΤΟ-Ρωσίας)».
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είχε συνάντηση και με τον Γεωργιανό πρόεδρο. Δήλωσε ότι η Γεωργία, και μόνο αυτή, μπορεί να αποφασίσει εάν επιθυμεί ένταξή της στο ΝΑΤΟ.
«Τάσσομαι υπέρ του να συνεχίσει η Γεωργία να απολαμβάνει την ανεξαρτησία και την αυτονομία της. Έγκειται στη Γεωργία να λάβει την απόφαση αυτή», υπογράμμισε ο Τζ.Μπάιντεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε πριν από τη συνάντησή του με τον Γεωργιανό πρόεδρο Σαακασβίλι, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, στο Μόναχο.
Υπενθυμίζεται ότι η προοπτική ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ δυσαρεστεί τη Ρωσία και τροφοδοτεί μία από τις βασικότερες αιτίες σύγκρουσης της Μόσχας με τη Δύση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube