Weather Icon
Γενικά θέματα 13 Φεβρουαρίου 2009

Όταν η δημοσιογραφία γίνεται απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα εργαλείο κομματικών και άλλων συμφερόντων πάνω στο πτώμα ενός νεκρού

Όταν η δημοσιογραφία γίνεται απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα εργαλείο κομματικών και άλλων συμφερόντων πάνω στο πτώμα ενός νεκρού

Μετά το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έπαιξαν πάνω στο πτώμα του ένα άθλιο παιχνίδι συμφερόντων. Τώρα παίζουν πάλι το ίδιο παιχνίδι, με πιο ήπια μορφή, ομολογουμένως, πάνω στο πτώμα ενός άλλου συνανθρώπου μας. Πόσο άλλο θα κατρακυλίσουμε άραγε;

ΤΑ ΝΕΑ: Ξεψύχησε αβοήθητος για 100 € – Δεν χρησιμοποίησαν απινιδωτή γιατί δεν είχαν αυτοκόλλητα!
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Από αιμορραγία πέθανε ο 53χρονος στο ασθενοφόρο
Σύμφωνα με καταγγελίες, από το ασθενοφόρο έλειπαν τα αναλώσιμα για τη λειτουργία του απινιδωτή, με αποτέλεσμα να πεθάνει ένας 53χρονος.
Σε αιμορραγία του πεπτικού συστήματος (γαστρορραγία), λόγω έλκους δωδεκαδάκτυλου, οφείλεται ο θάνατος του 53χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του μέσα σε ασθενοφόρο, κατά τη διάρκεια της διακομιδής του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης.
Αυτό έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, που διενήργησε ο …καθηγητής Δημήτρης Ψαρούλης, σύμφωνα με τον οποίο, ο άτυχος άνδρας χρειαζόταν άμεση μετάγγιση αίματος.
Όπως είπε ο κ. Ψαρούλης, ο 53χρονος δε θα μπορούσε να σωθεί ακόμη κι αν λειτουργούσε ο απινιδωτής του ασθενοφόρου. Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, ο 53χρονος έχασε τη ζωή του καθώς από το ασθενοφόρο έλειπαν τα απαραίτητα αναλώσιμα για τη λειτουργία του απινιδωτή.
Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να εποπτεύει την έρευνα της Αστυνομίας για την υπόθεση.
Σύμφωνα με εργαζομένους στο ΕΚΑΒ, οι παραγγελίες για τις ελλείψεις αναλώσιμων έχουν γίνει αλλά «κολλάνε» σε επιτροπές του υπουργείου Υγείας, ενώ ένα ακόμα πρόβλημα που υπάρχει στον κλάδο της Υγείας είναι τα χρέη στα πρατήρια καυσίμων που συσσωρεύονται από τον περασμένο χρόνο και ίσως οδηγήσουν τα ασθενοφόρα να τραβήξουν χειρόφρενο.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube