Weather Icon
Ισραήλ , Μέση Ανατολή 15 Φεβρουαρίου 2009

Λύση στο σίριαλ με το πλοίο έδωσε η Κύπρος

Λύση στο σίριαλ με το πλοίο έδωσε η Κύπρος


Τέλος στο σίριαλ του πλοίου «Μοντσεγκόρσκ» αποφάσισε να δώσει η κυπριακή κυβέρνηση με την αποθήκευση στην Κύπρο του φορτίου με το στρατιωτικό υλικό από το Ιράν.
Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Αμυνας και νωρίς το πρωί της Παρασκευής το υπό κυπριακή σημαία και με ρωσικό πλήρωμα πλοίο, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο εδώ και δύο εβδομάδες στα ανοικτά της Λεμεσού, «έδεσε» στο λιμάνι της πόλης και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε η διαδικασία εκφόρτωσης των εμπορευματοκιβωτίων με το στρατιωτικό υλικό.
Τα εμπορευματοκιβώτια μεταφέρθηκαν στη…συνέχεια στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί, για αποθήκευση σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.

Απόφαση
Η απόφαση για αποθήκευση στην Κύπρο του στρατιωτικού υλικού -πρόκειται για συμβατικό οπλισμό, όπως επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού- ήταν η μία από τις δύο μόνο επιλογές που είχε ενώπιόν της η κυπριακή κυβέρνηση μετά τη γνωμάτευση της Επιτροπής Κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ιράν, η οποία μετέθεσε στη Λευκωσία την ευθύνη για τη διαχείριση του φορτίου του πλοίου.
Η άλλη επιλογή ήταν να σταλεί το φορτίο σε κάποια άλλη χώρα. Η κυπριακή κυβέρνηση έκρινε, ωστόσο, ότι το φορτίο θα έπρεπε να κρατηθεί στην Κύπρο για να αποφευχθούν τυχόν εντάσεις, τόσο με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ όσο και με το Ιράν και τη Συρία, που φερόταν ως ο τελικός προορισμός του πλοίου.

Ν. ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube