Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 20 Φεβρουαρίου 2009

«Γίνονται οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την τουρκική άσκηση»

«Γίνονται οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την τουρκική άσκηση»

Από πλευράς Ελλάδας γίνονται όλες οι απαραίτητες και ενδεδειγμένες ενέργειες για την τουρκική άσκηση, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες για τη μεγάλη αεροναυτική άσκηση που σχεδιάζει η Τουρκία το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, με τη συμμετοχή τουλάχιστον τεσσάρων νατοϊκών χωρών (ΗΠΑ, Βρετανία, Ολλανδία και Βέλγιο).
Με την άσκηση, η Αγκυρα επιχειρεί να εμφανίσει νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από τη Θάσο μέχρι το Καστελλόριζο, ως αποστρατικοποιημένα, και διχοτομημένο το Αιγαίο στον…25ο Μεσημβρινό. Επιπρόσθετα, η Τουρκία δεσμεύει 20 περιοχές σε όλο το μήκος του FΙR Αθηνών για πτήσεις αεροσκαφών χωρίς να υποβάλλει σχέδια πτήσεων στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, αμφισβητώντας και πάλι το εύρος του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου.
Κληθείς να διευκρινίσει ποιές είναι αυτές οι ενέργειες της χώρας μας, ο κ. Αντώναρος δήλωσε: «Πέραν των όσων σας είπα, για λόγους που πιστεύω ότι αντιλαμβάνεστε, δεν έχω να προσθέσω κάτι».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube