Weather Icon
Γενικά θέματα 11 Φεβρουαρίου 2009

Ευκαιρία για λύση στο Κυπριακό εκτιμά η βρετανική κυβέρνηση

Ευκαιρία για λύση στο Κυπριακό εκτιμά η βρετανική κυβέρνηση

Yπάρχει πραγματική ευκαιρία για λύση του Κυπριακού, εκτιμά η υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Κάρολάϊν Φλίντ, αρμόδια για ευρωπαϊκές υποθέσεις και υπεύθυνη για το κυπριακό στο Φόρεϊν Όφις, η οποία είχε χωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, Δημήτρη Χριστόφια και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Οι δυο ηγέτες είναι αποφασισμένοι να βρουν λύση, είπε και υποστήριξε ότι «έχει επιτευχθεί πραγματική πρόοδος από το περασμένο Φθινόπωρο».
Η Βρετανία, είπε, παραμένει προσηλωμένη στην υποστήριξη των προσπαθειών για επίτευξη δικοινοτικής, διζωνικής, ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα.
Δεν είναι δουλειά του Λονδίνου να επέμβει, είπε, στις συνομιλίες, γιατί «η λύση πρέπει να υπάρξει από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους».
Όμως εξέφρασε την ετοιμότητα της Βρετανίας να είναι υποβοηθητική στις συνομιλίες με διάφορους τρόπους και έφερε ως παράδειγμα την υποστήριξη δικοινοτικών δραστηριοτήτων και μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube