REAL TIME |

Weather Icon

Τούρκοι κατά Μενέντεζ με απούσα την ομογένεια

Τούρκοι κατά Μενέντεζ με απούσα την ομογένεια


Αγρια επίθεση, οργανωμένη από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και με στόχο την απαξίωσή του, εξαπέλυσε ο οργανισμός «Τurkish Coalition of Αmerica» εναντίον του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ (Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ), ο οποίος αναμένεται να παίξει σημαντικότατο ρόλο τους επόμενους μήνες σε δύο κρίσιμα θέματα που αποτελούν για την Αγκυρα «κόκκινες γραμμές».
Το πρώτο θέμα είναι το Κυπριακό, όπου ο Αμερικανός γερουσιαστής έχει απαιτήσει από τον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με προσωπικές παρεμβάσεις προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, να τερματιστεί η πολιτική τιμωρίας της Λευκωσίας, που εισήγαγε στις…24 Απριλίου 2004 η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους.
Το δεύτερο θέμα είναι το Αρμενικό. Ο κ. Μενέντεζ αποτελεί την αιχμή του δόρατος της αμερικανο-αρμενικής κοινότητας στην προσπάθειά που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα για να αναγνωριστεί η γενοκτονία από το αμερικανικό Κογκρέσο. Ο κ. Ομπάμα, με επιστολή του προς την ηγεσία των Αμερικανο-Αρμενίων, έχει υποσχεθεί ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στο νομοσχέδιο. Η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι έξω φρενών με τον γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος και για ένα άλλο θέμα, που επίσης αποτελεί «καυτή πατάτα» για την Αγκυρα. Εδώ και καιρό, ο κ. Μενέντεζ έχει ξεκινήσει εκστρατεία για προστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι κύκλοι που ελέγχουν την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής αρνήθηκαν να ενισχύσουν την προσπάθεια του Αμερικανού πολιτικού, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά, ιδιαίτερα σε μία εποχή που ο γερουσιαστής δέχεται αισχρή επίθεση από την Τουρκία και τις ελεγχόμενες από αυτήν οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Είναι επίσης περίεργο το γεγονός ότι στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ούτε οι άρχοντες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ούτε η Παμμακεδονική Ομοσπονδία ούτε άλλη οργάνωση της Ομογένειας, εκτός της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, βοήθησε τον κ. Μενέντεζ. Η ελίτ της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, απουσίαζε εντελώς από κάθε συγκέντρωση στήριξης του γερουσιαστή. Αλλά και τώρα που έχει επιτύχει την εκλογή του και πρωτοστατεί στα θέματα του Φαναρίου, των Σκοπίων, της Κύπρου και του Αιγαίου, η απουσία της Ομογένειας είναι, σε μερικές περιπτώσεις, επιδεικτική και άκρως ενοχλητική…

ETHNOS-Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube