Weather Icon
Βαλκάνια , Ενεργειακά-Αγωγοί 9 Φεβρουαρίου 2009

Μελέτη βιωσιμότητας για τη διασύνδεση δικτύων φ. αερίου Ελλάδος – Βουλγαρίας

Μελέτη βιωσιμότητας για τη διασύνδεση δικτύων φ. αερίου Ελλάδος – Βουλγαρίας

Ενεργειακός χάρτης της Βουλγαρίας

Εντός τριμήνου η προετοιμασία της μελέτης, τέλος Οκτωβρίου η ολοκλήρωσή της
Τρεις μήνες προθεσμία για την προετοιμασία της μελέτης βιωσιμότητας του έργου διασύνδεσης του δικτύου φυσικού αερίου της Βουλγαρίας με το ελληνικό δίκτυο, έχει η εταιρεία Bulgarian Energy Holding (BEH) και η Bulgargaz.
Η προτεινόμενη “δίοδος” διασύνδεσης των δικτύων φυσικού αερίου των δύο χωρών “διατρέχει” τις περιοχές Ντιμίτροβγκραντ, Χάσκοβο, Κίρτζαλι και Μόμτσιλγκραντ στη Βουλγαρία και από εκεί καταλήγει στην Κομοτηνή (Ελλάδα).
Όπως ανακοινώθηκε, η…μελέτη βιωσιμότητας που θα καθορίσει τις κύριες τεχνικές παραμέτρους του έργου, πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου του 2009. Παράλληλα, εντός του έτους θα πραγματοποιηθεί και η επεξεργασία της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, το οποίο “αποτελεί” επένδυση που κυμαίνεται από 100 έως 120 εκατ. ευρώ.
Η BEH περιλαμβάνει στους “κόλπους” της το πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι, την εταιρεία αερίου Bulgargaz, την εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας NEK, την εταιρία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Maritsa East 2 και τα ανθρακορυχεία Maritsa.
NAYTEMΠΟΡΙΚΗ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube