Weather Icon

Aνοίγει ο δρόμος για εξαγωγή αιγυπτιακού φυσικού αερίου στο Ιραήλ

Aνοίγει ο δρόμος για εξαγωγή αιγυπτιακού φυσικού αερίου στο Ιραήλ

Δικαστήριο του Καΐρου ανέστειλε πρωτόδικη απόφαση που απαγόρευε την εξαγωγή φυσικού αερίου προς το Ισραήλ.
Δικαστήριο του Καΐρου ανέστειλε πρωτόδικη απόφαση από τον περασμένο Νοέμβριο, που απαγόρευε την εξαγωγή φυσικού αερίου προς το Ισραήλ.
Αναστέλοντας την πρωτόδικη αυτή απόφαση, οι δικαστές του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου στο Κάιρο, τονίζουν πως το κατώτερο αυτό όργανο ήταν αναρμόδιο να…εκδώσει μιά τέτοια απόφαση και τόνισε πως οι αποφάσεις για απαγόρευση για τις εξαγωγές σε χώρες ανατολικά της Μεσογείου, μεταξύ αυτών και του Ισραήλ, ανήκουν στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης, μεταδίδει το αιγυπτιακό Πρακτορείο ΜΕΝΑ.
Το δικαστήριο ανέστειλε την ετυμηγορία του Νοεμβρίου, ώστε να δωθεί η δυνατότητα σ’επιτροπή νομομαθών να εξετάσει την υπόθεση και το ίδιο σώμα θα συνεδριάσει για να ενημερωθεί για τα πορίσματα της εξέτασης στις 16 Μαρτίου.
Στην απαρχή της υπόθεσης βρίσκεται Αιγύπτιος παλαιός διπλωμάτης, ο οποίος κατέθεσε αγωγή για να σταματήσουν οι εξαγωγές, με την αιτιολογία πως το φυσικό αέριο πωλείται στο Ισραήλ σε τιμές κατώτερες από τις ισχύουσες στην αγορά.
Τον περασμένο Νοέμβριο, το δικαστήριο τον δικαίωσε, μολαταύτα το φυσικό αέριο εξακολούθησε να διοχετεύεται στο Ισραήλ εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσης, την οποία εξετάζει το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube