Weather Icon
Γενικά θέματα 11 Φεβρουαρίου 2009

Αβέβαιο το αποτέλεσμα των ισραηλινών εκλογών

Αβέβαιο το αποτέλεσμα των ισραηλινών εκλογών

Καντίμα και Λικούντ υποστηρίζουν ότι «νίκησαν», ενώ αναλυτές προβλέπουν περίοδο αβεβαιότητας, την ώρα που ο Νετανιάχου αυτοπροβάλλεται ως επικρατέστερος για την πρωθυπουργία.
Σε περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας οδεύει το Ισραήλ μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές που ολοκληρώθηκαν με τα δύο σημαντικότερα κόμματα, το κεντρώο Καντίμα της υπουργού Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι και το δεξιό Λικούντ του «γερακιού» Βενιαμίν Νετανιάχου, να διεκδικούν αμφότερα τη νίκη.

Η εφημερίδα Yedioth Ahronoth συνόψισε το αμφισβητούμενο αποτέλεσμα τιτλοφορώντας το πρωτοσέλιδό της «Νίκησα» -πλάι στις φωτογραφίες της Λίβνι και του Νετανιάχου.
Τα τελικά αποτελέσματα δίνουν στο Καντίμα 28 έδρες και στο Λικούντ 27 (επί συνόλου 120 στη βουλή). Η Λίβνι ανακοίνωσε ότι θα είναι η ίδια πρωθυπουργός και κάλεσε τον αντίπαλό της -ο οποίος φάνταζε κατά ορισμένους αναλυτές ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί- να συνεργαστεί μαζί της σε μια «κυβέρνηση ενότητας».
Αντίθετα ο Νετανιάχου, καταδεικνύοντας την ανάδειξη αυτού που αποκάλεσε ως το μεγάλο «εθνικιστικό στρατόπεδο» στη βουλή, δήλωσε ότι θα είναι ο ίδιος που θα γίνει πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης της Ισραηλινής δεξιάς. «Με τη βοήθεια του Θεού θα ηγηθώ της επόμενης κυβέρνησης», είπε ο 59χρονος Νετανιάχου χθες βράδυ, όταν τα exit polls έδιναν στο Καντίμα βραχεία κεφαλή και στα δεξιά κόμματα 64 έδρες -που συνιστούν απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube