Weather Icon
Ανθρώπινα Δικαιώματα , Ισραήλ 19 Ιανουαρίου 2009

H λομπίστικη τρομοκρατία για τη φίμωση της άλλης άποψης

Αντιπαράθεση στην Ιρλανδία για δηλώσεις κατά Εβραίου βουλευτή
Ο εβραϊκής καταγωγής Ιρλανδός βουλευτής υπεραμυνόμενος της στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα παρομοιάζεται δημόσια με τον Γκαίμπελς.

Μία διεθνής ισραηλιτική οργάνωση επέκρινε με σημερινή ανακοίνωσή της τις δηλώσεις του ιρλανδικού κόμματος «Σιν Φέϊν», σύμφωνα με τον οποίο ο εβραϊκής καταγωγής Ιρλανδός βουλευτής, που υπεραμύνθηκε των τελευταίων στρατιωτικών επιχειρήσεων του εβραϊκού κράτους στη Λωρίδα της Γάζας, του θύμισε τον …ναζιστή προπαγανδιστή Γιόζεφ…Γκαίμπελς.
Το «Κέντρο Σίμον Βίζενταλ», το οποίο εδρεύει στη γαλλική πρωτεύουσα, ζήτησε μάλιστα από τον Ιρλανδό πρωθυπουργό κύριο Μπράϊαν Κάουεν «δημοσίως να καταδικάσει» τις δηλώσεις που έκανε με το ανωτέρω περιεχόμενο ο βουλευτής του «Σιν Φέϊν», κ. Ενγκους Ο’ Σνοντάϊχ, ενώ ζήτησε επιπλέον «εξ ονόματος της κυβέρνησης της Ιρλανδίας», (ο πρωθυπουργός) να εκφράσει συγγνώμη έναντι του επίσης βουλευτή κ. Αλαν Σάτερ – είναι ο μόνος εβραϊκής καταγωγής Ιρλανδός βουλευτής.
-Ο βουλευτής Σάτερ, μαζί με τον ισραηλινό πρεσβευτή στο Δουβλίνο, τον Σιόν Εβρόνι, υπεραμύνθηκαν ενώπιον Ιρλανδών βουλευτών της δραστηριότητας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (“Τσαχάλ”) τις περίπου 20 τελευταίες ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας, επιρρίπτοντας ταυτοχρόνως «την αποκλειστική ευθύνη» για την ισραηλινή στρατιωτική παρέμβαση «στη Χαμάς».
-“Τέτοια στρεβλή λογική, παρόμοιες «μισές αλήθειες», ασφαλώς θα έκαναν υπερήφανο τον Δρ. Γκαίμπελς», δήλωσε δημόσια ο κ. Ενγκους Ο’ Σνοντάϊχ.
-Το «Κέντρο Σίμον Βίζενταλ» ανταπάντησε ότι «πρόκειται για επιχείρηση τυποποίησης του Ολοκαυτώματος, επίσης δε πρόκειται για παραβίαση της δέσμευσης, που έχει αναλάβει η ιρλανδική κυβέρνηση, ο ρατσισμός να καταπολεμάται».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube