Weather Icon
Ισραήλ , Μέση Ανατολή 9 Ιανουαρίου 2009

Ισραήλ: Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την κατάπαυση

Ισραήλ: Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την κατάπαυση


Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το πρωί για να αποφασίσει ποιά θα είναι η αντίδρασή του στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία ζητείται άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, έγινε γνωστό από κυβερνητική πηγή.
Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας θα εξετάσει επίσης τα αποτελέσματα της αποστολής στο Κάιρο του Αμος Γκιλάντ, πολιτικού συμβούλου του ισραηλινού υπουργού Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, ο οποίος συζήτησε τις…προτάσεις για κατάπαυση του πυρός που ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ επεξεργάσθηκε σε συνεργασία με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Η απόφαση 1860, η οποία ψηφίστηκε τη νύχτα από τα 14 εκ των 15 μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας -οι ΗΠΑ απέσχον- απευθύνει έκκληση για άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός και για πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα.

Η απόφαση «καταδικάζει κάθε βίαιη και εχθρική πράξη κατά των πολιτών και κάθε τρομοκρατική ενέργεια» και απευθύνει έκκληση για «απρόσκοπτη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας».

Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας
Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και οι επιθέσεις με ρουκέτες στο Ισραήλ συνεχίζονται σήμερα το πρωί παρά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απευθύνει έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομές το πρωί στο παλαιστινιακό έδαφος μετά τις νυχτερινές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 12 ανθρώπους.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έξι ρουκέτες έπεσαν στο ισραηλινό έδαφος, τραυματίζοντας ελαφρά έναν άνθρωπο. Σύμφωνα με το στρατό, οι ρουκέτες τύπου Grad έπεσαν στη Μπερσέμπα, 40 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας καθώς και στην περιοχή Ασντοντ.
Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός τονίζει ότι έπληξε 50 στόχους τη νύχτα στη Λωρίδα της Γάζας.

ΟΗΕ: Τριάντα άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμό κατοικίας
Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε στις αρχές της εβδομάδας κατοικία στη Λωρίδα της Γάζας, στην οποία είχε συγκεντρώσει 110 αμάχους Παλαιστίνιους, σκοτώνοντας τριάντα από αυτούς, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ επικαλούμενος μαρτυρίες.
«Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, στις 4 Ιανουαρίου, Ισραηλινοί στρατιώτες συγκέντρωσαν περίπου 110 Παλαιστίνιους σε μια κατοικία στο Ζεϊτούν (οι μισοί από τους οποίους ήταν παιδιά) διατάζοντάς τους να παραμείνουν στο εσωτερικό του κτιρίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τον συντονισμό της ανθρωπιστικής αρωγής.
«Είκοσι τέσσερις ώρες αργότερα, οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν επανειλημμένα στο σπίτι αυτό, σκοτώνοντας τριάντα αμάχους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube