Weather Icon
Γενικά θέματα 29 Ιανουαρίου 2009

«Βλέπει» Τούρκους και διαγραφή

Ενα βήμα πριν από την αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μουσουλμάνος βουλευτής Τσετίν Μαντατζή.
Κι αυτό, επειδή πριν από μερικές μέρες, σε συλλυπητήρια επιστολή του για τον θάνατο του Γκιουντούς Ακτάν, που ήταν πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, είχε χαρακτηρίσει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «τουρκική και αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους». Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, χθες, δήλωσε…ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο μόνο μια μειονότητα υπάρχει στην Ελλάδα και αυτή είναι η μουσουλμανική, ενώ το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού είναι καθαρά ατομικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ περιμένει από τον βουλευτή να κάνει κάποια διορθωτική δήλωση, καθώς θεωρεί τα όσα είπε εξαιρετικά σοβαρά, ειδάλλως, όπως μας έλεγαν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, το πιθανότερο είναι να τεθεί εκτός της Κ.Ο. Την όποια απόφαση θα πάρει ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος χθες και προχθές ήταν στη Γερμανία.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube