Weather Icon
Ισραήλ , Μέση Ανατολή 16 Ιανουαρίου 2009

Ισραήλ: Η επιχείρηση φθάνει στην «τελευταία πράξη»

Το Ισραήλ δήλωσε σήμερα πως η στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας που συνεχίζεται εδώ και τρεις εβδομάδες, εισέρχεται ενδεχομένως στην «τελευταία πράξη».
Αναφερόμενος στους απεσταλμένους στο Κάιρο και την Ουάσινγκτον για τη συζήτηση των όρων της εκεχειρίας που πρότεινε η Χαμάς, ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ, Μαρκ Ρετζέβ δήλωσε:
«Ελπίζω πως είμαστε στην τελική πράξη μόλις λάβουμε ενημέρωση από τους απεσταλμένους (Αμος) Τζιλάντ και (Τζίπι) Λίβνι… Ισως να υπάρξουν συνεδριάσεις του συμβουλίου ασφαλείας εν πλήρει συνθέσει και από κει θα προέλθουν οι όποιες αποφάσεις».
Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, το συμβούλιο ασφαλείας ενδέχεται να συνεδριάσει σήμερα Παρασκευή ή το Σάββατο.
«Ελπίζω ότι φτάνουμε στο τέλος», εκτίμησε ο Μαρκ Ρετζέβ, και πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Χαμάς: «Είναι προφανές ότι αυτό δεν εξαρτάται από εμάς».

Συνεχίστηκαν οι ισραηλινές επιδρομές
Πάντως οι ισραηλινές επιθέσεις συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και όπως ανακοίνωσε σήμερα Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, η πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε συνολικά σαράντα αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Η αεροπορία επετέθη εναντίον έξι ομάδων ενόπλων, ενός τεμένους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας όπου ήταν αποθηκευμένα όπλα, τεσσάρων υπογείων θέσεων και δύο θέσεων ενόπλων της Χαμάς, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.
Εν τω μεταξύ, οι παλαιστινιακές υπηρεσίες αρωγής ανέσυραν σήμερα 23 πτώματα από τα χαλάσματα σε συνοικία της Γάζας, η οποία καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των χθεσινών συγκρούσεων ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και παλαιστίνιους μαχητές.
Κατά τις χθεσινές επιθέσεις σκοτώθηκε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, ο Σαΐντ Σιάμ, ενώ βομβαρδίστηκαν το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών, ένα κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει αραβικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθώς και το νοσοκομείο Αλ Κουντς.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τετράωρη διακοπή των επιχειρήσεων για σήμερα, από τις 10.00 τοπική ώρα, για ανθρωπιστικούς λόγους, διατηρώντας το δικαίωμα απάντησης σε πυρά εναντίον των δυνάμεών του ή εναντίον του ισραηλινού εδάφους. Εκπρόσωπος της ισραηλινής στρατιωτικής διοίκησης δήλωσε ότι δόθηκε η άδεια για τη διέλευση 130 φορτηγών ανεφοδιασμού, που μεταφέρουν φάρμακα και καύσιμα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube