REAL TIME |

Weather Icon
Ισραήλ , ΟΗΕ 16 Ιανουαρίου 2009

Όταν ο γάιδαρος λέει τον πετεινό κεφάλα

Όταν ο γάιδαρος λέει τον πετεινό κεφάλα

Αν και στο ιστολόγιο αυτό βάλαμε ως στόχο σε κάθε περίπτωση να αναζητήσουμε την πολιτική ουσία και να αποφύγουμε τις αιχμηρές εκφράσεις και τις επιθέσεις, αποφασισμένοι να τιμήσουμε ακόμα και τους αντιπάλους μας, όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, μιας χώρας που είναι ο πρώτος διδάξας, καλεί -και πολύ ορθά πράττει- τον ΟΗΕ να αποβάλλει το Ισραήλ επειδή δεν συμμορφώνεται με την απόφαση του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός, τη στιγμή που η ίδια η Τουρκία έχει γράψει στα παλιά της οθωμανικά τσαρούχια τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με τις οποίες καλείται η Τουρκία να αποχωρήσει από τα κατεχόμενα εδάφη της μαρτυρικής Κύπρου, δεν μπορέσαμε να το αποφύγουμε και δανειστήκαμε το λαϊκό ρητό “είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα”, όχι για να μειώσουμε τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, αλλά για να καταδέιξουμε το μέγεθος της πολιτικής αθλιότητας και της υποκρισίας.
Σάββας Καλεντερίδης

Ερντογάν: Το Ισραήλ πρέπει να αποκλειστεί από την έδρα του ΟΗΕ
Το Ισραήλ πρέπει να αποκλειστεί από την έδρα του ΟΗΕ επειδή αψηφά το αίτημα του Συμβουλίου Ασφαλείας για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Το Ισραήλ δεν συμμορφώνεται με τη δεσμευτική απόφαση του ΟΗΕ όσον αφορά την κατάπαυση του πυρός. Αυτό αποτελεί συνήθεια του Ισραήλ. Το Ισραήλ είναι μια χώρα που δεν έχει συμμορφωθεί με εκατοντάδες αποφάσεις του ΟΗΕ στο παρελθόν», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία στο κόμμα του, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.
«Θέλω να ρωτήσω τον ΟΗΕ – πώς μπορεί να επιτρέπεται σε μια χώρα, η οποία αψηφά συνεχώς αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, να περνάει τις πύλες της έδρας του ΟΗΕ»;, σημείωσε.
Δεν κατέστη σαφές αν ο Ερντογάν πρότεινε τον προσωρινό ή τον μόνιμο αποκλεισμό του Ισραήλ από την έδρα του ΟΗΕ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube